Bani.md

Băncile administrate de BNM au făcut BANI GREI din diferențe de curs valutar - 85 % din total sistem bancar (INFOGRAFIC)

Băncile administrate de BNM au făcut BANI GREI din diferențe de curs valutar - 85 % din total sistem bancar (INFOGRAFIC)
Foto: realitatea.md

În timp ce moldovenii au intrat în panică și au pierdut banii cumpărând euro, iar apoi vânzându-i așa cum valoarea lui a început brusc să cadă, Banca de Economii a Moldovei a făcut bani mari de pe diferențele de curs valutar din luna ianuarie. Cel puțin așa arată datele oficiale ale Băncii Naționale a Moldovei.Potrivit rapoartelor financiare prezentate băncii centrale, Banca de Economii a înregistrat profit din diferențele de curs valutar de peste 450 de milioane de lei. Aceasta în timp ce întreg profitul pe tot sectorul bancar a fost de peste 646 de milioane de lei. În aceste condiții profitul Băncii de Economii rezultat din diferențele de curs valutar reprezintă 69 % din total profit al tuturor băncilor comerciale.Banca Socială a câștigat și ea mai mult decât ceilalți. Aceasta a raportat profituri de 87 de milioane de lei, obținute din diferențele de curs valutar, sau 13 la sută din total sector bancar. Aceasta este urmată de cea de a treia bancă la care Banca Națională a Moldovei a instituit administrare specială, Unibank. Aceasta a înregistrat profit din diferența de curs de 17 milioane de lei, sau 2 la sută din total sistem bancar.Astfel, cele trei bănci comerciale controlate de Banca Națională a Moldovei, au câștigat din diferențele de curs valutar peste 554 de milioane de lei, echivalentul a 85 la sută din total sistem bancar.Ce s-a întâmplat între timp:PANICĂ! De frica scumpirilor, moldovenii dau NĂVALĂ în magazine (FOTO)Salariul mediu al unui moldovean s-a micșorat cu peste 50 de euro în 3 luni (INFOGRAFIC)Mii de moldoveni vor ieși la PROTEST: „Vrem Leul înapoi! Vrem țara înapoi!” (Video) Camera ascunsă// “NU VINDEM LEI!” Ce se întâmplă la casele de schimb valutar din ChișinăuRânduri la casele de schimb valutar. Lumea se grăbește să vândă valuta (GALERIE FOTO)Vedeți în continuare reprezentarea grafică a profiturilor din diferențele de curs valutar: 
Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000