Bani.md

Bemol își exprimă îngrijorarea și califică drept „false și nefondate” informațiile apărute despre companie

Bemol își exprimă îngrijorarea și califică drept „false și nefondate” informațiile apărute despre companie

Compania Bemol își exprimă îngrijorarea cu privire la informațiile false și nefondate distribuite recent de unele portaluri de știri. Anterior, aceste informații au fost distribuite practic în mod anonim în numele Danube (Danube Logistics Holding BV și Danube Logistics SRL), fără a fi confirmate de către persoanele cu funcții de răspundere ale acestor companii. În ultimul timp, aceste informații parvin de la domnul Tănase, care se declară avocatul companiei olandeze Danube Logistics Holding BV, dar de fapt apără interesele Dlui Moser, care, pentru a se eschiva de la răspundere, a părăsit teritoriul Republicii Moldova.

„În acest context, dorim să atragem atenția asupra următoarelor aspecte:

1)      Afirmația că Bemol Retail SRL a avut câștig de cauză în instanță în ajunul alegerilor parlamentare nu corespunde realității. În baza deciziei acționarului său, Easeur Holding, compania Bemol a depus cererea de chemare în judecată la data de 11 decembrie 2014, iar procesul de judecată a durat până la 27.03.2019. Nu înțelegem la care alegeri se face referire. Pe parcursul procesului de judecată, în Moldova au fost organizate alegeri parlamentare de două ori: în 2014 și 2019. În cadrul procesului de judecată, interesele dlui Moser au fost apărate în mare parte de către biroul de avocați ”Tanase și partenerii”. Declarațiile domnului Tanase precum că deciziile judecătorești au fost luate la comandă sunt nefondate și false. În același timp, pe parcursul derulării procesului de judecată, Dl. Tanase a fost președintele Curții Constituționale, apoi Ministru al Justiției, membru al Consiliului Suprem al Magistraturii. Este straniu ca o personalitate ca Dl. Tănase să ceară acum autorităților să intervină în decizia instanței, și în același timp să omită că într-un stat de drept așa ceva este de neconceput.

2)      Avocatul, asumîndu-și rolul de manager PR al domnului Thomas Moser, laudă realizările acestuia din timpul administrării companiei Bemol Retail SRL. Cu toate acestea, o evaluare adevărată a domnului Moser în calitatea de administrator a fost efectuată de instanță, care a constatat că acesta a provocat companiei Bemol daune materiale în sumă de 177 420 680 lei prin fraudă și administrare neglijentă.

3)      Aduce acuzații companiei Bemol că dorește să preia portul Giurgiulești (Danube Logistics SRL). Deși, potrivit legii Republicii Moldova, acest lucru nu este posibil. Nu înțelegem pe ce legi și logică se bazează domnul Tănase în formularea unor astfel de declarații. Clientul său, în mod solidar, datorează companiei Bemol peste 177 de milioane de lei. În vederea executării deciziei înstanței, compania Bemol acționează în cadrul procedurii prevăzute de lege.

4)      Domnul Tănase a declarat că a fost depusă o plângere la CEDO și susține că a fost informat că această plângere a trecut procedura de admisibilitate. Îi cerem dlui Tănase să spună în mod transparent publicului cine este informatorul său. În caz contrar, vom cataloga această declarație drept o modalitate ilegală de primire a informațiilor de la CEDO. Înțelege oare dumnealui, că prin distribuirea unor astfel de informații amenință reputația CEDO? Sperăm că această declarație a atras atenția Guvernului Republicii Moldova și a reprezentanților structurilor Europene.

Având în vedere faptul că procesele de judecată în care sunt vizați domnul Moser și părțile afiliate acestuia continuă, ne vom abține cât de mult posibil de la comentarii, astfel încât acest lucru să nu fie considerat drept exercitare de presiune asupra instituțiilor statului și a opiniei publice,

Alexandra Gladchih

Șef Secție PR și Protocol

ÎSC Bemol Retail SRL 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000