Bani.md

Beneficiarii de ajutor social vor primi convertoare gratuite pentru televiziunea digitală terestră

Beneficiarii de ajutor social vor primi convertoare gratuite pentru televiziunea digitală terestră foto: economica.net

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o Hotărâre de Guvern care prevede că beneficiarii de ajutor social vor primi convertoare gratuite pentru televiziunea digitală terestră.

Astfel, în perioada 1 martie - 5 mai a anului curent, familiile beneficiare de ajutor social pentru luna februarie a anului respectiv, care dispun de un televizor funcţional ce nu recepţionează semnalul digital, trebuie să înregistreze o cerere în formă scrisă la asistentul social comunitar din localitatea unde familia are reşedinţă, privind dotarea gratuită cu un convertor pentru televiziunea digitală terestră.

Listele solicitanţilor înregistraţi pentru dotare cu convertor vor fi generalizate de către structurile teritoriale de asistenţă socială şi aprobate de către Vicepreşedintele raionului/viceprimarul municipiului pe probleme sociale.

Potrivit estimărilor efectuate de Ministerul Finanţelor în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, numărul familiilor defavorizate care au beneficiat în anul 2016 de ajutor social a fost de circa 72 mii. În acest context, circa 209 mii persoane care fac parte din familiile defavorizate ar putea beneficia de avantajele oferite de televiziunea digitală terestră, fiindu-le asigurat accesul la informaţie şi după deconectarea televiziunii analogice.

Amintim că Republica Moldova a semnat în cadrul Conferinței de la Geneva din 2006 trecerea la serviciul de radiodifuziune digitală terestră și ratificat de Parlament în martie 2008.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000