Bani.md

Beneficiarul indirect al Loteriei Moldovei nu va putea să-și înstrăineze acțiunile

Beneficiarul indirect al Loteriei Moldovei nu va putea să-și înstrăineze acțiunile

Agenția Veniturilor din Bulgaria a pus sechestru pe pachetele majoritare de acțiuni de la „New Gaming” și „Eurobet”, deținute de „șeful jocurilor de noroc” Vassil Bojkov, proprietarul Loteriei Naționale din Bulgaria și indirect beneficiar al companiei ce organizează Loteria Moldovei, reținut în Emiratele Arabe Unite.

Potrivit unui raport, pe 6 februarie, inspectorii fiscali au înghețat acțiunile a cel puțin două dintre companiile sale: „New Gaming” (organizatorul Loteriei Naționale), „Eurobet” (care deține competitiv „Lottery Bulgaria” și oferă jocuri online), precum și a companiei care deține aeronava lui Bojkov.

La baza acestei decizii, sunt datoriile pe care le-a acumulat la bugetul de stat. În cadrul unui audit, Agenția a identificat încălcări de achitare a impozitelor.

Amintim că Vassil Bojkov este învinuit pe șapte capete de acuzare, cum ar fi: organizarea și conducerea unui grup criminal infracțional, estorcare în proporții deosebit de mari, tentativă de corupere activă a unui funcțional și altele.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000