Biden: „Nu căutăm un conflict, căutăm soluții”. Aceasta refuză să iasă cu Putin într-o conferință de presă comună

14 Iun. 2021, 10:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iun. 2021, 10:18 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele SUA, Joe Biden, nu intenționează să țină o conferință de presă generală cu președintele rus Vladimir Putin în urma discuțiilor lor de la Geneva, scrie Realitatea.md.

„Aceasta nu este o competiție asupra celor care pot performa mai bine înainte de o conferință de presă sau să se jeneze reciproc”, a spus Biden la o conferință de presă după summitul G7.

Biden a subliniat în mod clar că SUA optează pentru îmbunătățirea relațiilor bilaterale cu Rusia.

„Nu căutăm un conflict, căutăm soluții la acțiunile care, în opinia noastră, nu sunt compatibile cu normele internaționale”, a continuat liderul american.

Vineri, Casa Albă a spus că, în urma întâlnirii cu Putin, Biden va susține o conferință de presă separată. Liderii țărilor nu vor ieși împreună în fața mass-media.

Întâlnirea Biden – Putin

Realitatea.md amintește că marți, 16 iunie 2021, la Geneva, urmează să aibă loc mult așteptata întrevedere dintre Joe Biden și Vladimir Putin.

Pe 6 iunie, Biden a vorbit despre poziția sa la viitoarea întâlnire cu Putin. El a asigurat că Statele Unite vor apăra hotărât valorile democratice și propriile interese naționale.

Biden a mai menționat că Statele Unite nu doresc un conflict cu Federația Rusă, ci doresc relații stabile și previzibile, vor să colaboreze cu Rusia în chestiuni de stabilitate strategică și control al armelor.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Joana, se așteaptă ca președintele Biden în timpul întâlnirii sale cu Putin să ridice problema acțiunilor agresive ale Rusiei în lume, a controlului strategic al armelor și a subiectului schimbărilor climatice.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală