Biden va reimpune interdicția de călătorie COVID-19 pe care Trump a anulat-o în ultimele zile

Președintele Joe Biden a spus că va reimpune interdicția de călătorie COVID-19 pe care fostul președinte Trump o ridicase cîn ultimele 48 de ore rămase din președinție, au confirmat doi oficiali ai Casei Albe. Se așteaptă ca Biden să restabilească interdicția astăzi, luni, 25 ianuarie.

Interdicția se va aplica tuturor călătorilor non-americani care intră în SUA din Brazilia, Regatul Unit, Irlanda și 26 de țări din Europa. De asemenea, vor exista restricții de călătorie pentru non-americani care intră în SUA din Africa de Sud.

Informația a fost confirmată de directorul principal al Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC), dr. Anne Schuchat, care a spus: „Adăugăm Africa de Sud la lista cu restricții din cauza virusului nou care s-a răspândit deja dincolo de Africa de Sud”.

Ea a adăugat că agenția „pune în aplicare această suită de măsuri pentru a proteja americanii și, de asemenea, pentru a reduce riscul ca aceste noi tulpini de virus să se răspândească și să înrăutățească pandemia actuală”. CDC este îngrijorat de faptul că vaccinurile pot fi mai puțin eficiente împotriva variantei COVID-19 descoperite în Africa de Sud, adăugând că este cu până la 50% mai infecțioasă decât alte versiuni ale virusului.

Varianta sud-africană a virusului

Noua tulpină este diferită de o altă variantă descoperită recent, pe care oamenii de știință au studiat-o în Marea Britanie. Atât noile variante „Kent” din Africa de Sud, cât și cele din Marea Britanie par a fi mai contagioase, ceea ce reprezintă o problemă, deoarece ar putea fi necesare restricții mai severe pentru societate pentru a controla răspândirea.

Deși este puțin probabil ca modificările noii variante din Marea Britanie să dăuneze eficacității vaccinurilor actuale, există șanse ca cea sud-africană să o facă într-o oarecare măsură, spun oamenii de știință. Este prea devreme pentru a spune cu siguranță dacă se va întâmpla sau în ce măsură se va întâmpla asta, până la finalizarea mai multor teste. totuși, specialiștii susțin că este extrem de puțin probabil ca mutațiile să facă inutile vaccinurile.

Oamenii de știință au testat vaccinul Pfizer Covid împotriva uneia dintre mutațiile găsite în varianta sud-africană, numită N501Y, folosind probe de sânge de la 20 de persoane. În acel studiu preliminar, vaccinarea părea să funcționeze împotriva virusului mutant.

Alte stiri

Cinci filme motivaționale pe care orice antreprenor trebuie să le vadă

Daca cineva a zis ca viata de antreprenor e usoara, s-a inselat amarnic. De multi ori, acestia se lovesc de obstacole pe care unii le depasesc mai greu, altii mai usor sau unii chiar deloc. Iata cateva filme motivationale in care antreprenorii isi pot gasi inspiratia.

Ecran care nu necesită atingere. Tehnologia japoneză care ne ajută să fim în siguranță

Tehnologia ecranului tactil a început prin a fi noutate și a devenit acum parte a vieții noastre. De la ecrane de telefoane mobile la bancomate, comenzi la restaurante și nenumărate aplicații de afaceri și industriale, ecranele tactile au devenit acceptate ca o formă rapidă, convenabilă și sigură de comunicare digitală.

(FOTO) Florile Faberge din piatră - o capodoperă impresionantă. Le vei îndrăgi la prima vedere

Toată lumea a auzit cu siguranță de ouăle de Paște Faberge. Dar nu toată lumea știe că a creat flori din piatră.

Citește asta înainte de interviul de angajare: Ce să spui când ești rugat să vorbești despre tine și ce să eviți

Experiență, abilități, obiective, toate acestea și alte subiecte le poți discuta cu recruterul. Fiți deschis atunci când sunteți întrebat și vorbiți despre cee ce este relevant. Concentrați-vă pe ceea este mai important și la sigur vei obține locul de muncă.

Ultimele ȘTIRI

Cinci filme motivaționale pe care orice antreprenor trebuie să le vadă

Daca cineva a zis ca viata de antreprenor e usoara, s-a inselat amarnic. De multi ori, acestia se lovesc de obstacole pe care unii le depasesc mai ...

Ecran care nu necesită atingere. Tehnologia japoneză care ne ajută să fim în siguranță

Tehnologia ecranului tactil a început prin a fi noutate și a devenit acum parte a vieții noastre. De la ecrane de telefoane mobile la bancomate, co...

(FOTO) Florile Faberge din piatră - o capodoperă impresionantă. Le vei îndrăgi la prima vedere

Toată lumea a auzit cu siguranță de ouăle de Paște Faberge. Dar nu toată lumea știe că a creat flori din piatră.

Citește asta înainte de interviul de angajare: Ce să spui când ești rugat să vorbești despre tine și ce să eviți

Experiență, abilități, obiective, toate acestea și alte subiecte le poți discuta cu recruterul. Fiți deschis atunci când sunteți întrebat și vorbiț...

(STUDIU) Femeile din UE, subreprezentante în funcțiile de conducere. În ce țară sunt cele mai multe „ȘEFE”

Peste 9,5 milioane de persoane ocupau în trimestrul trei din 2020 o funcție de conducere în Uniunea Europeană, 6,2 milioane fiind bărbați și 3,3 mi...

Vezi toate știrile