Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos, atacați de hackeri din domeniul criptomonedelor

Conturile de Twitter ale unor personalități americane, inclusiv Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Barack Obama și companii mari precum Apple și Uber au fost victimele unei piraterii masive de criptomonede.

Conturile de Twitter ale unor personalități americane, inclusiv Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Barack Obama și companii mari precum Apple și Uber au fost victimele unei piraterii masive de criptomonede. 

Mesajele, șterse rapid de pe conturile vizate, au invitat utilizatorii de internet să trimită Bitcoin către anumite adrese, pretinzând că vor trimite înapoi dublul sumelor transferate.

„Miercurea fericită! Ofer Bitcoin tuturor abonaților mei. Dublez toate plățile trimise pe adresa de Bitcoin de mai jos „, au putut citi urmăritorii lui Elon Musk de pe Twitter.

Twitter a confirmat „un incident de securitate” și a spus că lucrează pentru rezolvarea acestuia.

Conturile cofondatorului Microsoft, Bill Gates, șeful Amazon, Jeff Bezos, candidatul la alegerile prezindețiale din SUA, Joe Biden și fostul primar din New York, Mike Bloomberg, au postat mesaje cu conținut similar.

„Putem confirma că acest tweet nu a fost postat de Bill Gates. Aceasta pare să facă parte dintr-o problemă mai mare cu care se confruntă Twitter. Twitter este conștient de acest lucru și lucrează la securizarea contului”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Bill Gates pentru AFP.

Cota Twitter a scăzut cu 4% pe Wall Street în tranzacționarea electronică, după închidere.

Alte stiri

O nouă rundă de privatizări. Ce obiecte sunt licitate și care este termenul limită de depunere a cererilor

Agenția Proprietății Publice anunță pentru perioada 25 septembrie - 13 noiembrie 2020, desfășurarea unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat.

Moldova Business Week-2020 va fi organizată în Chișinău, în noiembrie

Evenimentul Moldova Business Week-2020 va fi organizat în Chișinău în ultima decadă a lunii noiembrie.

BRAND DE LUX: Gucci

Gucci este al doilea cel mai valoros brand din lume din industria de lux.

Covifor – medicamentul contra coronavirus este adus de Dita EstFarm în RM

Preparatul Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, care a fost aprobat de UE și SUA, pentru tratarea coronavirusului a ajuns astăzi în Republica Moldova, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile