Bani.md

Bombă în lumea modei! Casa de modă Versace va fi scoasă la vânzare

Bombă în lumea modei! Casa de modă Versace va fi scoasă la vânzare

Brandul de lux Versace va fi scos de vânzare și va fi cumpărată de  compania unui alt celebru designer american,  Michael Kors.

Tranzacția a fost evaluată la aproximativ de două miliarde de dolari, potrivit unor surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, scrie presa internațională.

Acordul, care ar urma să fie anunţat marţi, prevede ca familia Versace să îşi vândă participaţia, împreună cu firma americană de private equity Blackstone, care în 2014 a preluat o participaţie de 20% la Versace.

În prezent, familia Versace deține 80% din casa de modă, iar în urma tranzacției ar păstra o participație minoritară și un control creativ în cadrul companiei, potrivit Reuters, care a declarat că trei surse confirmă acordul cu Kors.

Michael Kors vrea să achiziţioneze branduri de renume, pentru a crea un rival american la grupurile europene LVMH (cel mai mare grup mondial de produse de lux), Kering şi Richemont. 

În același timp, fanii o imploră pe Donatella Versace să nu vândă casa de modă lui Michael Kors. Aceștia susțin că „va ucide stilul”, scrie presa internațională.

Versace a fost fondat de fratele Donatellei Versace - Gianni Versace, născut într-un oraș din sudul Italiei. În 1976, a deschis la Milano primul butic de colecții personalizate. Gianni a fost asasinat câțiva ani mai târziu, iar Donatella, împreună cu fratele lor mai mare, Santo, au preluat compania.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000