Bomba zilei! Stația Back-to-Back de la Vulcănești va fi gata la Paștele Cailor. Evaluarea ofertelor, suspendată

27 Oct. 2022, 15:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Oct. 2022, 15:16 // Actual //  Lupu Eduard

Procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru construcția stației Back-to-Back Vulcănești în cadrul primei etape a licitației a fost temporar suspendat, anunță Ministerul Infrastructurii într-un răspuns oferit pentru BANI.MD.

„Unul din scopurile construcției unei stații Back-to-Back Vulcănești era sincronizarea sistemului electroenergetic al Republicii Moldova cu Rețeaua Europeană a Operatorilor de Transport și Sistem pentru Energie Electrică (ENTSO-E). Având în vedere că la data de 16 martie 2022 s-a finalizat procedura de sincronizare a sistemelor electroenergetice ale Ucrainei și Republicii Moldova cu ENTSO-E, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru construcția stației Back-to-Back Vulcănești în cadrul primei etape a licitației a fost temporar suspendat”, se mai arată în răspunsul Ministerului Infrastructurii.

Drept urmare, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, urmare unui acord comun cu finanțatorii Proiectului (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Banca Mondială) au convenit să se elaboreze un studiu, cu suportul Băncii Mondiale, în scopul evaluării beneficiilor tehnice și economice ale construcției unei stații Back-to-Back la Vulcănești, având în vedere starea actuală a sistemului, fluxurile de buclă identificate după sincronizare și evoluția actuală a pieței.

Urmare rezultatelor evaluării tehnice și economice, se planifică emiterea deciziei finale privind necesitatea construcției unei stații Back-to-Back la Vulcănești până la sfârșitul lunii octombrie 2022.

În data de 31 martie, Parlamentul a aprobat, PROIECTUL privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a liniei electrice aeriene (LEA) 400 kV de transport al energiei electrice Vulcănești-Chișinău și a stației Back-to-Back Vulcănești.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a declarat de nenumărate ori că scopul proiectului este asigurarea securității energetice a statului prin interconectarea Republicii Moldova cu piața de energie a Uniunii Europene, cât și crearea unui mediu concurențial favorabil pe piața energiei electrice.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău