Bani.md

Ce să faci dacă eșuezi. Răspunsul unui antreprenor și trainer: „Degeaba ai eșuat dacă nu ai învățat nimic din asta”

 Ce să faci dacă eșuezi. Răspunsul unui antreprenor și trainer: „Degeaba ai eșuat dacă nu ai învățat nimic din asta”

În DEX, eșecul este definit ca insucces, nereușită într-o acțiune. Totuși, nu scrie nicăieri că odată cu această provocare trebuie să renunți. Dacă înlături «–in-ul » din insucces, rămâi cu succesul. Iar din definiția “nereușită într-o acțiune” îți poți da seama că undeva la modul tău de lucru, ai făcut ceva greșit. Dacă vrei să rămâi cu o reușită e necesar să schimbi acțiunea, nu să renunți.

Știi de ce sunt doar 2% din oameni bogați, de succes și au rezultate remarcabile în domeniile în care activează? Nu sunt cei mai deștepți sau cei mai norocoși, ci sunt acea parte din populație care perseverează și își schimbă strategia de mii de ori, până când reușesc.

Doar o parte din oameni ajung la rezultate uimitoare și sunt mulțumiți de viața lor pentru că ceilalți renunță la primele eșecuri. Și dacă au renunțat chiar înainte de a avea succes?

Ce să faci în cazul în care eșuezi ne-a spus antreprenorul Alexandru Bordea. 

Ce a zis, aflați în continuare. 

Degeaba ai eșuat dacă nu ai învățat nimic din asta.

Câțiva pași după ce simți că ceva nu a mers așa cum ai planificat:

1. Ia o atitudine corectă față de ceea ce s-a întâmplat. Ata înseamnă să păstrezi mintea rece ca să poți analiza ce și de ce nu a mers cum ți-ai fi dorit.

2. Mișcă-te mai departe. Oamenii au 3 feluri de a reacționa la probleme și eșecuri: să se ascundă, să fugă sau să atace situația. După cum bine ne dăm seama, ultima e cea mai potrivită și îi carcterizează doar pe cei mai puternici și mai determinați.

3. Găsește un mediu potrivit de oameni pentru care eșecurile nu sunt decât o lecție și cei care nu vor judeca ceea ce s-a întâmplat. Lecții după război pot da mulți. Puțini sunt cei care au fost sau ar merge la război.

4. Următoarea încercare planific-o luând în calcul toate cele trăite. Nimeni nu îți va garanta succesul nici în a doua sau a treia încercare. Dar datorită eșecurilor au avut loc cele mai mari descoperiri ale lumii.

Ține cont de asta și mergi înainte.

Atitudinea contează!

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000