British American Tobacco: Viitorul aparține cannabisului

29 Iul. 2021, 09:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 09:17 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cannabisul e viitorul, spune cea mai mare companie de tutun din Marea Britanie, British American Tobacco (BAT). Firma vrea să reducă vânzarea de țigări tradiționale și impactul produselor sale asupra sănătății, scrie BBC.

British American Tobacco a declarat că dorește să „accelereze” transformarea prin reducerea impactului produselor sale asupra sănătății.

A fost semnat deja și un acord pentru cercetarea unei noi game de produse de canabis pentru adulți, axată inițial pe canabidiol (CBD).

„Pe măsură ce ne gândim la portofoliul nostru viitor, dincolo de produsele cu nicotină, sunt interesante pentru noi (produsele din cannabis – n. red.)”, a declarat directorul de marketing al BAT, Kingsley Wheaton.

Wheaton, directorul de marketing al BAT, a declarat că a văzut produsele legate de cannabis ca parte a creșterii sale viitoare. În prezent, firma testează un produs CBD vape în Manchester.

„Cred că [vaparea – n.red.] face parte din viitor, dar provocarea actuală este reducerea efectelor nocive ale tutunului și a alternativelor la nicotină”, a punctat el.

De asemenea, Philip Morris International, a anunțat că ar putea să nu mai vândă țigări sub brandul Marlboro  în Marea Britanie în zece ani.

Publicând rezultatele semestriale până la sfârșitul lunii iunie, gigantul tutunului a raportat o creștere a veniturilor cu 8,1%, până la 12,18 miliarde de lire sterline.

A spus că mai mult de o treime din veniturile sale din Marea Britanie provin acum de la mărci de vape precum Vuse, Velo și glo.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 19:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 19:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Centrul Național Anticorupție (CNA)  informează că mai multe proiecte recente de legi și de hotărâri de guvern au fost supuse expertizei anticorupție. Printre cele mai importante acte normative din această săptămână se regăsesc proiectele de lege privind modificarea Legii drumurilor, Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind achizițiile publice, dar și Codului Vamal al Republicii Moldova. Astfel, în rapoartele de expertiză, elaborate de CNA, au fost identificate deficiențe și înaintate recomandări pentru înlăturarea efectelor acestora.

Potrivit experților, proiectul de lege privind modificarea Legii drumurilor, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și pietonilor, conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului. Acestea pot genera costuri suplimentare pentru bugetele publice raionale și municipale, chiar dacă potrivit proiectului, lucrările de amenajare a pistelor ar urma să fie încorporate în lucrările de reabilitare a drumurilor de interes raional sau municipal. Pentru a evita aceste cheltuieli adiționale, CNA recomandă să se acorde o mai mare atenție elaborării actelor normative de punere în aplicare a legii.

De asemenea, mai multe riscuri au fost identificate și în Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică. În raportul CNA se menționează că acesta ar putea crea condiții favorabile pentru importul medicamentelor false sau contrafăcute, fapt ce ar prejudicia ulterior sănătatea cetățenilor.

Prin Proiectul de lege privind modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova, supus recent expertizei anticorupție a CNA, se propune înlăturarea interdicției la importul pieselor uzate pentru autovehicule.

Potrivit raportului de expertiză, problema identificată în proiectul de lege se referă la faptul că înlăturarea interdicției respective este necondiționată. Proiectul nu stabilește exigențe la import. Astfel, acest lucru ar permite importul oricăror părţi şi accesorii: originale sau nu; reutilizabile sau nu; însoțite sau nu de acte de proveniență sau ce confirmă calitatea etc.

CNA menționează că, expertiza anticorupție este procesul de identificare a riscurilor de corupție care pot apărea la promovarea proiectelor de acte legislative și normative de către entitățile publice, a factorilor care le generează și elaborarea recomandărilor pentru înlăturarea efectelor acestora.

Amintim că CNA face expertiză anticorupție începând cu anul 2006.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală