Bani.md

Bugetarii ar putea intra „în vacanță” din nou în următoarele săptămâni (VIDEO)

Bugetarii ar putea intra „în vacanță” din nou în următoarele săptămâni (VIDEO)

Autoritățile se gândesc ca să declare din nou zile libere pentru toți angajații din sfera bugetară. Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul Ion Chicu, după ședința tradițională de lucru dintre președintele Parlamentului, șeful statului și prim-ministru.

Potrivit lui Chicu, o decizie finală în acest sens urmează să se ia de către Comisia pentru Situații Excepționale, care se va întruni decurând și va pune în discuție acest subiect.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefigului de astăzi a declarat că va solicita Comisiei pentru Situații Excepționale să declare încă două săptămâni libere pentru toți bugetarii.

„Vom cere ca următoarele două săptămâni să fie libere pentru personalul din sistemul bugetar, cu eventualitatea prelungiri cu încă o săptămână, în funcție de situația epdemiologică”, a spus ministra.

Dumbrăveanu, argumentează această necesitate în mod special pentru a diminua cazurile de COVID 19, care se înregistrează, dar și efectele pozitive date de ultimele zile, care bugetarii au stat acasă.

Amintim că, săptămâna trecută bugetarii au avut liber, cu excepția medicilor, polițiștilor, salvatorilor, pompierilor, militarilor, dar și celor, care sunt antrenați în gestionarea crizei provocată de pandemie.Astăzi bugetarii au revenit la muncă, fapt ce a stârnit un val de critici din partea atât societății, cât și opoziției.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000