Bani.md

Business Practicum: Viceministrul Finanțelor Iuri Cicibaba explică ce este TVA și cum pot fi optimizate cheltuielile aferente (VIDEO)

Business Practicum: Viceministrul Finanțelor Iuri Cicibaba explică ce este TVA și cum pot fi optimizate cheltuielile aferente (VIDEO)
Captură Video

Cel de-al patrulea eveniment al proiectului Business Practicum marca JCI Chișinău a fost desfășurat cu tematica “Impozite şi taxe la stat. Restituirea TVA ”. Acest eveniment a fost destinat agenților economici care achită impozite la stat și își doresc să optimizeze cheltuielile, celor care doresc să știe cum se calculează, care este cuantumul și când este data limită de achitare a impozitelor la stat, dar și plătitorilor de TVA care își doresc să afle aspecte practice privind restituirea TVA.

Unul dintre speakerii evenimentului Procopie Duca, Expert Monitorul Fiscal, a vorbit despre Legislația în domeniul fiscalității, Tipuri de impozite (cuantum, data de plată etc), Administrarea fiscală și actele normative în domeniul de procedură fiscală, dar și despre Drepturile, obligațiunile contribuabililor și răspunderea pentru încălcările fiscale. 

Interesant pentru cei prezenți a fost și aspectul abordat de Iuri Cicibaba, Viceministru Ministerul Finanţelor care a explucat ce este Taxa pe Valoare Adăugată (TVA) și cum se calculează, dar și procedura de restituire TVA de la A la Z. Acesta a mai explicat, de asemenea, care sunt beneficiile pentru a fi un plătitor de TVA, dar și care sunt părțile bune pentru cei care nu o plătesc, diferența majoră fiind făcută de clienții tăi, cei cu care lucrezi.

Ce spune viceministrul, aflați din materialul video ce urmează.

Participanții la eveniment au avut ocazia să îi adreseze întrebări pentru a afla cum este posibilă optimizarea cheltuielilor din administrarea corectă a TVA, dar și să înțeleagă cum funcționează această taxă la procedurile de import și export.

La final de eveniment, invitaților le-au fost oferite diplome din partea JCI, iar participanților atenți - daruri din partea partenerilor.

Următorul eveniment marca Business Practicum va avea loc pe data de 23  iunie. În cadrul acestuia va fi abordat subiectul „Metode de atragere a surselor de finanțare”.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000