Cade ghilotina pe raiderii care vor să stoarcă banii țării! Legislație mai facilă pentru angajarea avocaților din timp

11 Ian. 2023, 15:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Ian. 2023, 15:45 // Actual //  Lupu Eduard

În debutul ședinței Guvernului, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a vorbit despre procesul pe care l-a câștigat Republica Moldova împotriva Energoalliance

„De facto nu exista o datorie. Anumite grupări oligarhice au încercat să profite din contul bugetului statului. Nu le-a reușit și acest lucru nu are decât să ne bucure. Or, acest lucru va avea consecință și în alt dosar care se află în înstelatele internaționale”, a punctat Litvinenco.

Premierul Natalia Gavrilița i-a recomandat lui Litvinenco să analizeze legislația ți să vină cu propuneri pentru facilitarea angajării avocaților înainte de atragerea Republicii Moldova în anumite litigii, ca să le putem evita. „Acest lucru ne-ar permite să fim pro activi și să dăm noi Guvernul în judecată anumiți actori”.

„Dle ministru vă rog să analizați examinarea legislației care reglementează angajarea avocaților pentru soluționarea disputelor și cum statul pro activ protejează interesele cetățenilor când consideră că ele au fost lezate în anumite contracte sau în anumite spețe”, a punctat Gavrilița.

Republica Moldova a obținut câştig de cauză la Curtea de Apel din Paris (Franţa), Ieri, 10 ianuarie a.c., Curtea de Apel din Paris (Franţa) a pronunţat hotărârea definitivă de anulare a sentinţei tribunalului arbitral ad hoc (Paris, Franța) din 25 octombrie 2013 în cauza SPC Stileks (succesor în drepturi a LLC Komstroy şi LLC Energoalliance (Ucraina)) împotriva Republicii Moldova

Dosarul Energoalliance a fost inițiat după ce, la finele anilor ‘90, ÎS Moldtranselectro a cumpărat energie electrică din Ucraina prin intermediul unui offshore din Insulele Virgine Britanice, iar în urma livrărilor s-ar fi format o datorie de circa 196 de milioane de lei, lucru negat de autoritățile de la Chișinău.

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău