Bani.md

Candu: Dedeman va beneficia de suport politic și legal pentru a nu-și retrage proiectul din țara noastră

Candu: Dedeman va beneficia de suport politic și legal pentru a nu-și retrage proiectul din țara noastră foto: dedeman.ro

Guvernarea va susține investitorii străini ce intenționează să realizeze proiecte în Republica Moldova. Este declarația Președintelui Parlamentului Andrian Candu, care a menționat că Dedeman  va beneficia de suport politic și legal pentru a nu-și retrage proiectul investițional din țara noastră.

„Am ajuns de la rata negativă la rata de stabilitate privind nivelul de trai. Asta însemnă că un investitor străin când se gândește să vină sau nu în Republica Moldova, ia în considerare aceste rate. Sper foarte mult ca compania Dedeman să nu plece de la noi și să continue să implementeze planurile care le-a avut. Subiectul „Dedeman” l-am discutat chiar în acea zi cu prim-ministrul, el a vorbit cu consilierii săi din punct de vedere economic ca să găsească toate posibilitățile de comunicare cu conducerea „Dedeman” pentru a găsi soluții care nu sunt la nivel de Guvern, ci la nivel de Consiliu Municipal”, a declarat președintele Parlamentului la emisiunea „Important” de la TVC21

Acesta susține că ipoteze potrivit cărora consilierii municipali au luat mită de la alte magazine pentru a-i nimici pe cei de la Dedeman au dreptul la existență.

„Bănuiesc că în privința la „Dedeman” și Kaufland există un anumit loby din partea mediului de afaceri local ca să-i țină departe deoarece concurența îi sperie”, a subliniat Candu.

Potrivit lui, planul de îndepărtare a „Dedeman” va eșua din motiv că și legislația și suportul politic va fi acordat noilor investitori străini din Republica Moldova, deoarece aceasta înseamnă produse de calitate în volum mare și cu prețuri competitive în deosebire de alții și ceilalți vor trebui să concureze și să scadă prețurile, astfel, din această luptă va beneficia consumatorul.

Amintim că Dedeman a luat decizia de a-și retrage definitiv proiectul de 20 de milioane de euro, pe care intenționa să-l lanseze în Republica Moldova. Compania a enunțat motive legate de bariere administrative, birocrație excesivă și lipsa unei certitudini în privința deciziei autorităților locale.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000