Bani.md

Care este starea de sănătate a studenților, după ce căminul nr.1 al Universității Tehnice a fost scos din carantină

Care este starea de sănătate a studenților, după ce căminul nr.1 al Universității Tehnice a fost scos din carantină

Căminul nr.1 al Universității Tehnice din Moldova (UTM) de pe strada Studenților nr.1 din capitală a fost scos din regimul de carantină azi, 2 aprilie, cu acordul specialiştilor Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică. Despre asta a anunțat prorectorul UTM, Dinu Țurcanu. Potrivit acestuia, nu a mai fost înregistrat niciun caz de coronavirus printre studenți.

„Starea de sănătate a studenților pe perioada carantinei a fost monitorizată zilnic, iar la expirarea carantinei niciun student nu are febră și alte simptome asociate COVID-19. Această situație a demonstrat că de noi, toți, depinde evoluția şi gravitatea pandemiei. De aceea, vin cu un îndemn. Dacă nu ai o urgență şi dacă nu eşti implicat în activitatea instituţiilor care în această perioadă de criză sunt funcționale, te rog din suflet urmează recomandările autorităților și #staiacasă. Te vei salva pe tine și pe alții. Vei ajuta medicii care acum luptă fără pauze pentru tine și pentru noi”, a scris Dinu Țurcanu pe contul său de Facebook.

Căminul nr.1 a fost pus în carantină, după ce o studentă a UTM care locuia acolo a fost diagnosticată cu coronavirus. Au rămas în regim de autoizolare aproximativ 80 de persoane, accesul fiind interzis în clădire. 

De menționat că prorectorul nu a explicat dacă studenta cu pricina s-a vindecat.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000