Bani.md

Băncile la care te poți adresa pentru a lua un credit pentru PRIMA CASĂ

Băncile la care te poți adresa pentru a lua un credit pentru PRIMA CASĂ

Programul de Stat „Prima Casă” a fost lansat oficial pe 21 martie de către Ministerul Finanțelor. Astfel, începând de luni, 26 martie, acesta va deveni funcțional. La etapa actuală, doar trei bănci, din cele 11 bănci licențiate din Republica Moldova, au acceptat să ofere credite ipotecare în cadrul acestui program. 

Este vorba despre Moldindconbank, Victoriabank și MoldovaAgroindbank. Potrivit ministrului Octavian Armașu, de luni, aceste trei bănci vor putea oferi primele credite. 

Astfel, cererile pentru creditare vor fi depuse direct la una dintre aceste bănci. Calculatoarele de credite ipotecare (costul total al creditului, DAE) pentru Program sunt accesibile pe paginile web ale fiecărei bănci.

De luni, toți cei interesați se pot adresa la bănci, pentru a obține finanțare pentru a-și procura o locuință”, a menționat Octavian Armașu.

De altfel, potrivit ministrului, alte două bănci s-au arătat interesate de a intra în program, iar ministerul va veni cu anunțuri suplimentare în acest sens.

De asemenea, în cadrul conferinței de lansare, organizate de Ministerul Finanțelor, a fost prezentat și pagina web dedicată programului, www.primacasa.gov.md, unde cei interesați pot găsi mai multe informații.

Prin programul ”Prima Casă”, statul dorește să sprijine în mod direct pe toți cei care se află în fața achiziționării unei locuințe. Modalitatea de realizare a programului este făcută prin intermediul garanției de stat, ceea ce face ca acest produs să fie mai accesibil tinerilor în comparație cu alte credite imobiliare. Programul este aplicabil pe întreg teritoriul Republicii Moldova și are un caracter social.

Programul „Prima Casă” a fost lansat! De luni, tinerii pot lua primele credite

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000