Care sunt drumurile reparate din bani externi, date în exploatare în 2020 (FOTO)

În anul 2020 au fost date în exploatare cinci sectoare de drum cu o lungime totală de 89,3 km, construite din împrumuturi externe, anunță Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit ASD, la începutul lunii octombrie anul trecut au fost dați în exploatare 44,2 km ai drumului național R1, ce traversează orașul Călărași, satul Bahmut și comuna Sipoteni din raionul Călărași, Rassvet și orașul Bucovăț din raionul Strășeni.

Construcția tronsonului are o valoare de peste 27 milioane de euro, alocați din sursele  Băncii Europene de Investiții.

La mijlocul lunii decembrie a avut darea în exploatare a două segmente de drum, parte a Coridorului 11, cu o valoare totală de peste 163 milioane de lei, alocați din mijloacele acordate de către Banca Mondială.

Este vorba de primul segment cu o lungime de 8,9 km al Coridorului ce trece prin localitățile Izbiște, Cruglic și Ohrincea din raionul Criuleni, precum și al doilea segment cu o lungime de circa 19 km traversează localitățile Miclești, Ișnovăț, Hîrtopul Mare din raionul Criuleni și Peresecina din Raionul Orhei.

De asemenea, la sfârșitul lunii decembrie au fost date în exploatare două tronsoane cu o lungime totală de 17,5 km din cadrul Coridorului 13. Primul tronson conectează localitățile Milești, Bălănești, Pădureni și comuna Seliște din raionul Nisporeni, al doilea tronson- traversând localitatea Seliște din raionul Nisporeni. Proiectul a costat peste 144 milioane de lei, fiind finanțat tot din împrumutul acordat de Banca Mondială.

 

Alte stiri

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de vaccinuri COVID-19 pentru țările membre ale Uniunii Europene, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Pe care rute de troilebuz se va face testarea taxării electronice

Conform IPN, spre testare taxării electronice sunt propuse rute cu peste 20 de unități de transport .

Țările din care moldovenii au primit bani în decembrie. Top 5

În luna decembrie,suma de bani transferată prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate în favoarea persoanelor fizice a fost de 147,84 milioane de dolari. Suma a crescut cu 36,9% față de luna decembrie a anului 2019 2019. Cele mai mari tranferuri au fost de 4% și provin din partea țărilor Uniunii Europene (UE), 13,6% din partea țărilor CSI și 39,6% vin din alte țări ale lumii.

Inteligența emoțională în leadership. Domeniile IE

Noțiunea de inteligență emoțională(IE) a început să fie aplicată din ce în ce mai multe domenii, printre care este și mediul de afaceri. Daniel Goleman împreună cu Annie McKee și Richard Boyatzis a demonstrat, în cartea „Inteligența emoțională în leadership”, legătura strânsă care există între inteligența emoțională și leadership. Ei spun că liderii adevărați fac apel la emoții, iar succesul lor depinde de cum aceștia acționează acționează.

Ultimele ȘTIRI

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de va...

Pe care rute de troilebuz se va face testarea taxării electronice

Conform IPN, spre testare taxării electronice sunt propuse rute cu peste 20 de unități de transport .

Țările din care moldovenii au primit bani în decembrie. Top 5

În luna decembrie,suma de bani transferată prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate în favoarea persoanelor fizice a fost de 147,84 ...

Inteligența emoțională în leadership. Domeniile IE

Noțiunea de inteligență emoțională(IE) a început să fie aplicată din ce în ce mai multe domenii, printre care este și mediul de afaceri. Daniel Gol...

Joburi de viitor: (22) Consilier de 100 de ani

Acum urmează o serie de joburi de viitor din categoria „PEOPLE JOBS”. În viitor, viața noastră va fi extinsă prin progresele înregistrate în medici...

Vezi toate știrile