Bani.md

Casa de modă Gucci anunță că nu va mai utiliza blana naturală. „Este o schimbare majoră în industrie”

Casa de modă Gucci anunță că nu va mai utiliza blana naturală. „Este o schimbare majoră în industrie”

Brandul italian de lux, Gucci a anunțat că are de gând să renunțe la utilizarea blănii începând cu sezonul primăvara-vară 2018, conform Financial Times.

 

Directorul companiei, Marco Bizzarri, a spus într-o declaraţie adresată Human Society din America că ,,responsabilitatea socială este una dintre valorile principale a brandului Gucci şi vom continua să avem grijă de mediu şi să protejăm animalele.”

,,Sperăm ca această decizie să crească gradul de conştientizare schimbând industria modei de lux în bine” a încheiat Marco Bizzarri, scrie Capital.ro.

Deşi renumitul brandul militează împotriva cruzimii faţă de animale, decizia de a înceta folosirea blănii în colecţiile lor a fost pusă în aplicare ca parte a unui plan amplu de modernizare a companiei.

,,Credem că blana nu mai reprezintă modernitatea şi de aceea am decis să renunţăm la ea. Creativitatea poate exista şi fără blană. Sunt atât de multe lucruri de încercat.”

Gucci se alătură listei de branduri care au încetat să mai folosească blănuri precum Tommy Hilfiger, Stella McCartney, Giorgio Armani şi Ralph Lauren.

,,Această decizie reprezintă o schimbare majoră în industria modei. Peste ani, când vom privi în urmă vom realiza că această decizie a făcut ca lumea să fie un loc mai bun.”

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000