Bani.md

Casa lui Elvis Presley: muzeu si hotel. A costat 102.500 dolari (FOTO, VIDEO)

Casa lui Elvis Presley: muzeu si hotel. A costat 102.500 dolari (FOTO, VIDEO)

Elvis Presley a fost unul dintre cei mai iubiti cantareti si actori ai tuturor vremurilor, supranumit Regele Rock’n Roll-ului sau The King.

Artistul s-a nascut pe data de 8 ianuarie 1935 si a murit in august 1977, datorita consumului excesiv de medicamente.

 Inca de la cele mai fragede varste, Elvis a avut o pasiune pentru muzica, iar prima aparitie pe scena a avut loc la doar 10 ani, la un concurs de tinere talente. Tot la aceasta varsta, a primit cadou de Craciun de la parintii sai prima sa chitara.

Un star carismatic

Des in adolescenta a dus o viata obisnuita, cu slujbe banale in diverse fabrici, ascensiunea sa in lumea muzicii a fost rapida. In 1955, Elvis Presley era deja cel mai mediatizat interpret din industra muzicala a momentului.

Datorita vocii si prezentei sale scenice, Elvis Presley devine un adevarat star. Apare in numeroase filme si lanseaza single dupa single, primind doar recenzii favorabile din partea tuturor.

Casa lui Elvis Presley din Memphis

casa elvis presley

 In anul 1957 starul a cumparat prima casa pentru el si familia sa, Graceland, in orasul american Memphis. Ulterior Graceland a devenit casa lui, a sotiei sale, Priscilla Beaulie si a singurei lor fiice, Lisa Marie Presley.

Graceland, celebra casa a lui Elvis Presley, a fost construita in anul 1939, de catre Dr. Thomas Moore. Proprietatea poarta acest nume in memoria matusii lui Moore, care era proprietara terenului.

Graceland a costat 102.500 dolari

casa elvis presley
Credit: Patrick Frilet/REX/Shutterstock

 Pentru a cumpara casa, Elvis a scos din buzunar suma de 102.500 dolari, iar mai apoi, a renovat-o dupa bunul plac si a extins-o, astfel incat intreaga suprafata a ajuns la 5.350 de mp, fata de cei 3.000 de mp initiali.

 Pentru a renova Graceland, Elvis Presley a apelat la ajutorul lui Rex Lotery, astfel incat aceasta sa reuseasca imbinarea a doua stiluri: cel american si cel francez.

  Jungle room, refugiul lui Elvis

casa elvis presley

Casa are in acest moment o suprafata de aproximativ 500 de mp si este formata din patru dormitoare, cinci bai, piscina, terasa cu semineu, parcare si sauna. Peretii inalti din lemn si sticla permit admirarea privelistii din Los Angeles si a cartierelor unde au locuit celebritati precum Richard Nixon, Frank Sinatra sau Dean Martin.

Printre cele mai speciale locuri pe care Elvis le-a amenajat la Graceland se numara Jungle Room, o camera-ascunzatoare tropicala, cu o cascada, un covor verde si mobilier din lemn. Aceasta este camera unde Elvis Presley a inregistrat ultimele sale doua albume.

casa elvis presley

 Un alt loc special al acestei proprietati sunt Gradinile de Meditatie, gradini care au fost proiectate de catre arhitectul Bernard Grenadier. Acesta era locul unde artisul medita si reusea sa petreaca timp singur cu gandurile sale. Tot aici sunt inmormantate mama si bunica lui Elvis. Intre timp, Gradinile de Meditatie au devenit si locul de odihna al artistului.

Cea mai celebra casa a Americii

   Dupa disparitia lui Elvis, Graceland a fost administrata de catre tatal artistului, iar mai apoi de catre Priscilla Presley, in numele fiicei ei. Aceasta a decis ca cel mai bun mod prin care putea intretine Graceland fara a o vinde, era sa transforme casa intr-un muzeu ce putea fi vizitat de toti fanii lui Elvis.

   Astfel, incepand cu data de 7 iunie 1982, Graceland s-a transformat intr-o afacere foarte profitabila si nu dupa mult timp, a devenit cea mai celebra casa a Americii.

Pretul unei nopti in Memphis: 3.600 de euro

Atunci cand viziteaza Graceland, turistii au parte de explicatii interactive datorita tehnologiei iBeacon si pot urmari filmari personale si interviuri care nu au aparut niciodata in presa. Graceland dispune de asemenea de o arhiva personala a lui Elvis Presley, aceasta continand peste 1,5 milioane de documente.

  Incepand cu acest an, Graceland poate fi inchiriata pentru suma de 3.600 de euro pe noapte, perioada minima fiind de 5 nopti. Pare o suma imensa, dar aceasta casa este atat de mediatizata si iubita, incat primele locuri libere sunt abia in iulie 2021!

Graceland, Casa lui Elvis Presley

Sursa: Casepracice.ro

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000