Cât de mare este brandul Samsung//INFOGRAFIC

Samsung, brand cunoscut în special pentru produsele dezvoltate de compania de electronice Samsung Electronics, este unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din lume, cu venituri anuale de peste 300 miliarde de dolari și peste 489.000 de angajați la sfârșitul lui 2014. Gigantul fondat în 1938 de Lee Byung-chul reprezintă astăzi 17% din PIB-ul statului Coreea de Sud, fiind cel mai…

Samsung, brand cunoscut în special pentru produsele dezvoltate de compania de electronice Samsung Electronics, este unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din lume, cu venituri anuale de peste 300 miliarde de dolari și peste 489.000 de angajați la sfârșitul lui 2014. 

Gigantul fondat în 1938 de Lee Byung-chul reprezintă astăzi 17% din PIB-ul statului Coreea de Sud, fiind cel mai mare conglomerat din statul asiatic după dezintegrarea Hyundai. Iată o listă cu principalele cifre și momente importante din istoria Samsung, propusă de Go4it.ro:

- Samsung înseamnă „Trei Stele”. Compania distribuia, în primii ani, legume și tăiței. 

- Primul dispozitiv electronic lansat de Samsung a fost televizorul cu ecran de 12 inci B&W în 1970. - În 1983 a fost lansat primul computer personal Samsung.

- Primul telefon mobil Samsung a fost prezentat în 1985. - Samsung a cheltuit 14 miliarde de dolari pentru publicitate și marketing în 2013. - În 2015, Samsung Electronics a livrat 325 milioane de smartphone-uri, fiind lider global cu o cotă de piață de 22,4%. Prin comparație, Apple a livrat 231,5 milioane de telefoane inteligente (16,4%). 

- Tot în 2015 compania a cheltuit 14,1 miliarde de dolari pentru cercetare și dezvoltare de produse. Apple a cheltuit în același scop 6 miliarde de dolari, iar Google 9,8 miliarde de dolari. 

- Compania a încheiat anul trecut cu o cotă de piață de 95,8% pe segmentul de ecrane AMOLED.

- Samsung a fost în 2015 lider global pe piața de televizoare pentru al zecelea an consecutiv. 

- Conglomeratul Samsung include 80 de companii, dintre care unele activează în industrie, construcții, aeronautică și tehnică militară. 

- Gigantul asiatic donează în fiecare an 100 milioane de dolari unui spital non-profit pe care îl deține.

Acesta are 1.200 de medici.

Pentru mai multe informații despre Samsung, vedeți infograficul de mai jos (clic pentru dimensiunea completă):

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile