Bani.md

Cât de mult timp consumăm gândindu-ne la probleme. Majoritatea dintre ele țin de BANI

Cât de mult timp consumăm gândindu-ne la probleme. Majoritatea dintre ele țin de BANI foto:urbynloft.com

Un adult pierde, în medie, două ore pe zi gîndindu-se la problemele pe care le are, potrivit unui studiu. Cele financiare nu sunt pe primul loc în topul motivelor de îngrijorare.

Unii au mai puţine motive de îngrijorare decât alţii, dar fără dubiu că fiecare îşi face griji pentru diverse lucruri. Specialiştii serviciului britanic de asigurări de sănătate „Benenden Health“ au calculat, în urma unui studiu, cât timp pierdem din viaţă gândindu-ne la problemele noastre.

Concluzia: un adult îşi face griji 14 ore pe săptămână, ceea ce ar însemna că pierde aproximativ cinci ani din viaţă stresându-se.  Neliniştea ne împiedică să dormim bine şase nopţi pe lună, potrivit aceluiaşi studiu, citat de cotidianul „Daily Mail”, scrie noi.md.

O persoană din patru nu are pe cineva alături, căruia să-i împărtăşească motivele sale de îngrijorare, iar o treime dintre cei intervievaţi au un motiv de îngrijorare pe care îl ţin ascuns de partenerul de viaţă – cel mai adesea, este vorba despre o problemă legată de bani.

Aproape jumătate (45%) din participanţii la studiu au simţit pe propria piele impactul negativ pe care grijile îl au asupra sănătăţii. Stresul şi anxietatea generate de ele pot să provoace insomnii şi probleme de concentrare. Studiul a inventariat şi motivele pentru care oamenii îşi fac griji.

Deşi problemele financiare sunt o sursă importantă de stres, ele nu sînt primul motiv de îngrijorare – cel puţin pentru britanici. C

reditele, plata chiriei şi datoriile de pe card se regăsesc însă printre primele 10 motive de nelinişte ale oamenilor.  

Acestea sunt cele mai importante surse de griji, potrivit studiului britanic:

1. Greutatea/Grăsimea abdominală

2. Îmbătrânirea

3. Lipsa unor economii/unei securităţi financiare

4. Lipsa de condiţie fizică

5. Creditele

6. Lipsa de energie

7. Datoriile de pe cardul de credit

8. Plata chiriei

9. Siguranţa locului de muncă

10. Dieta

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000