Cât timp le-a luat celor mai bogați oameni din lume să facă primul milion? Dar primul miliard? (INFOGRAFIC)

Mark Zuckerberg deține un record greu de egalat: a câștigat primul milion de dolari la 22 de ani și primul miliard la 23 de ani, devenind cel mai tânăr miliardar care nu a moștenit o avere.Cu ani în urmă a avut loc un schimb de mesaje pe Twitter, după ce un rapper canadian Drake a postat următoare frază: „primul milion este cel mai greu de făcut”, scrie Adevărul Financiar.Câteva minute…

Mark Zuckerberg deține un record greu de egalat: a câștigat primul milion de dolari la 22 de ani și primul miliard la 23 de ani, devenind cel mai tânăr miliardar care nu a moștenit o avere.

Cu ani în urmă a avut loc un schimb de mesaje pe Twitter, după ce un rapper canadian Drake a postat următoare frază: „primul milion este cel mai greu de făcut”, scrie Adevărul Financiar.

Câteva minute mai târziu a primit o replică neașteptată din partea cunoscutului petrolist texan T. Boone Pickens: „primul miliard este cu mult mai greu de făcut”.

Din infografic se observă că Pickens are dreptate, cu foarte mici excepții, miliardul ia mult mai mult timp decât primul milion.

Pentru a obține un miliard de dolari, cel care a făcut primul milion trebuie să-l înmulțească de 1.000 de ori. Dacă Mark Zuckerberg la doar 22 de ani deținea o companie care îl facea milionar, iar la 23 de ani intra în rândul miliardarilor, nu aceasta este regula.

Marii majorități a celor mai bogați oameni de pe planetă le ia foarte mulți ani până când să dețină o avere de peste un miliard de dolari.

Au fost selectați pentru infografic doar cei care și-au construit singuri companiile și nu și cei care au moștenit imperii financiare.

Conform datelor Credit Suisse în prezent în lume trăiesc 33,7 milioane de milionari, iar revista Forbes estimează că doar aproximativ 1.826 de persoane dețin averi mai mari de un miliard de dolari.

Aceasta înseamnă că numai 0,0054% dintre milionari reușesc să ajungă la miliarde de dolari, ceea ce demonstrează că miliardarul texan Pickens a avut dreptate.

Print

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile