Bani.md

Câte gherete estivale să fie?! Codreanu spune că pretorii vor prea multe (VIDEO)

Câte gherete estivale să fie?! Codreanu spune că pretorii vor prea multe (VIDEO) foto simbol

De la 1 iunie 2019, urmează să fie amplasate temporar gheretele estivale pentru ca oamenii să-și poată cumpăra fie o băutură caldă sau rece, fie o înghețată prin capitală. În acest sens, Bogdan Valeriu de la Direcția juridică din cadrul Primăriei Chișinău a spus că pretorii de la Buiucani, Botanica și din Centru au stabilit zonele. Ruslan Codreanu, primarul general interimar, însă, s-a arătat nemulțumit că numărul acestora este prea mare.

Potrivit lui Bogdan Valeriu, Pretura Buiucani a stabilit 39 de zone, Pretura Centru - 32, iar Pretura Botanica - tocmai 71. S-a mai spus că până pe data de 15 mai va fi emisă o dispoziție în care va fi menționat exact perioada și locul amplasării gheretelor estivale, scrie Realitatea.md.

„Care este logică să evacuăm 14 gherete în ultimele patru luni și să amplasăm 71. Jumătate de an te lupți, din banii Primăriei, după care soliciți 71 de zone. Azi scoatem una și mâine punem alta. Asta înseamnă a umbla cu variante. Dacă trebuie, o să iau pe fiecare de mânuță și o să amplasăm gheretele estivale împreună”, a declarat Ruslan Codreanu, în special, adresându-se pretorului de Botanica.

Tot el a neobrăzat și pretorul de Centru, pentru că a aflat despre comercianți de vechituri care au trecut la Piața Tiraspol: „Vreau control, mai ales, pe tot ce înseamnă comerț ambulant. La Piața Tiraspol, s-au întețit comercianții de vechituri”.

De menționat că în sectorul Rîșcani și Ciocana vor rămâne gheretele care nu au fost scoase până acum, dar nu și cele amplasate pe marginea străzilor.

Ședința Primăriei Chișinău din 7 mai 2019 poate fi urmărită integral aici.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000