Bani.md

Câți agenți economici noi au obținut anul trecut dreptul de a furniza servicii de comunicații electronice

Câți agenți economici noi au obținut anul trecut dreptul de a furniza servicii de comunicații electronice
Foto: lexcafe.ro

41 de agenți economici au fost autorizați anul trecut să furnizeze rețele și servicii publice de comunicații electronice și respectiv au fost înscriși de către Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Elelctronice și Tehnologia Informației în Registrul public al furnizorilor. 

Cei mai mulți dintre cei 41 au ales să furnizeze atât rețele, cât și servicii publice de comunicații electronice. Cele mai solicitate servicii de comunicaţii electronice au fost serviciile de acces la Internet şi cele de retransmisie a programelor audiovizuale. Pentru furnizarea acestor servicii au fost autorizați 19 şi, respectiv, 21 furnizori noi intraţi pe piaţă.

În prezent, în Registrul furnizorilor sunt înscrise 547 de persoane, anul trecut numărul lor fiind în creștere cu 3% față de 2014.

ANRCETI aplică regimul de autorizare generală a activităţilor în domeniul comunicaţiilor electronice începând cu anul 2008. Acest regim se rezumă la faptul că persoana fizică sau juridică care intenţionează să furnizeze reţele şi/sau servicii publice de comunicaţii electronice depune la ANRCETI o notificare, după care îşi poate începe activitatea. ANRCETI, în cel mult 7 zile de la notificarea începerii activităţii, eliberează solicitantului o declaraţie informativă tip ce confirmă depunerea notificării şi înscrierea acestuia în Registrul public al furnizorilor, precum şi condiţiile autorizării generale, care detaliază drepturile şi obligaţiile furnizorului.

Procedura de autorizare generală este gratuită, iar dreptul de a furniza rețele și servicii publice de comunicaţii electronice se acordă pe un termen nelimitat. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000