CCI a RM a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Serbia în Republica Moldova

10 Iun. 2022, 18:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Iun. 2022, 18:05 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ieri, 9 iunie 2022, conducerea CCI RM a avut o întrevedere de afaceri cu Ambasadorul Republicii Serbia în Republica Moldova cu sediul la București, E.S. Stefan Tomašević.

Președintele CCI a RM, Sergiu Harea a indicat interesul sporit pentru consolidarea cooperării bilaterale pe toate palierele sectoriale, iar în acest sens a propus organizarea unui eveniment virtual în parteneriat cu colegii de la instituția camerală sârbă cu participarea mediului de afaceri din ambele state în vederea dinamizării relațiilor moldo-sârbe.

Diplomatul sârb și-a exprimat angajamentul de a contribui la aprofundarea relațiilor bilaterale, menționând că apartenența Republicii Moldova și a Serbiei la spațiul sud-est european, dar şi obiectivele ambelor țări de a-și realiza aspirațiile de integrare europeană oferă un context favorabil pentru dezvoltarea unei cooperări bilaterale dinamice reciproc avantajoase.

Părțile au convenit de a revedea și actualiza Memorandumul de Înțelegere între CCI RM și Camera Economică a Serbiei ce datează cu 21.05.2008, de a întreprinde toate aranjamentele necesare pentru organizarea misiunii economice a oamenilor de afaceri din Republica Serbia la Chișinău în cadrul expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, care va avea loc la finele lunii ianuarie 2023.

În context, Sergiu Harea  a lansat invitația, E.S. Stefan Tomašević să fie parte pe data de 16 iunie curent la cei mai important eveniment al businessului autohton –Gala Businessului Moldovenesc”, organizat de CCI în parteneriat cu AGEPI. La eveniment vor fi premiați câștigătorii concursurilor „Marca comercială a anului” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității”.

Realitatea Live

30 Mart. 2023, 17:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Mart. 2023, 17:07 // Actual //  Lupu Eduard

La discutarea proiectului de lege cu privire la Serviciul de Informații și Securitate, deputatul PAS, Adrian Cheptonar a fost întrebat de către deputatul din BCS, Vasile Bolea dacă va fi creată o instituție de Serviciului de Informații Externe cum au majoritatea statelor.

Majoritatea statelor au această dualitate de servicii. De exemplu, unele state au destul de multe servicii militare, contrainformații, interne și externe. În unele state, chiar instituții fiscale au subdiviziuni speciale, poliția are în multe subdiviziuni. În cazul Republicii Moldova, suntem un stat mic și ținem la buget. Activitatea de informații externe este extrem de costisitoare, noi o să ne bazăm ca atribuțiile de neinformații externe să fie ale SIS. În Lituania e exact ca în Republica Moldova”, a punctat Cheptinar.

Potrivit noii legi, SIS ar putea obține dreptul de a supraveghea domiciliul unei persoane, de a-i instala în locuință aparate de supraveghere audio, video sau foto, de a-i intercepta comunicările și de a o urmări vizual, în afara unui dosar penal.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău