Ce ai în geantă – asta se întâmplă și în viața ta, asta e soarta ta

18 Aug. 2021, 15:21
 // Categoria: Au Bani // Autor:  bani.md
18 Aug. 2021, 15:21 // Au Bani //  bani.md

Genții pe car eo purtăm i se mai spune sac, este o sumă, „sauma” în latină. Cuvântul însemna un pachet, cel care este atașat de șa. Sarcina unui pachet care îl iei la drum și această geantă conține ceea ce aveți nevoie; simbolic, destinul nostru se află acolo.

Femeile adoră gențile, pentru ele acesta este un simbol foarte important. Într-un fel, o femeie aduce un copil în lume în geantă, în burtă. Ea poartă o greutate bună în interiorul ei; aduce cu atenție și cu mare efort o persoană nouă.

Și o geantă bună, frumoasă și scumpă este un simbol protector al unei femei, amuleta ei, apotropia. A oferi femeii tale o geantă înseamnă recunoștință și protecție împotriva răului. Întărirea energiei feminine.

Uită-te la geantă – în cel mai larg sens al cuvântului. Poate fi un rucsac, o poșetă sau o servietă – este tot atât de „sauma”, o geantă. Ceea ce se află în el vă caracterizează viața și personalitatea. Și o influențează.

Purse handbag, bag Organizer, Keep Stuff Organized. Young woman in blue dress looking for Stuff in her handbag and drops it on the floor.

Este important să existe ordine în geantă. Este necesar să se arunce toate lucrurile inutile – treburi și obstacole inutile pe drumul vieții. Acesta este un haos devastator. Fură energie.

Așezați-vă lucrurile în compartimentele geantei. Aceasta va ordona viața. Facilitează luarea deciziilor.

În niciun caz nu ar trebui să aveți bani „aruncați” în geantă. Ar trebui să fie aranjați cu grijă, chiar dacă pare un fleac. În caz contrar, punga se va transforma într-o pungă de cerșetorie; bănuți și resturi. Trebuie să existe ordine în interiorul sacului. Puritate.

Biletele vechi folosite, bucăți de hârtie inutile, chitanțe te întorc în trecut și îți împovărează viața. Simbolic – poarți cu tine vechile probleme și griji inutile, trăiești în trecut.

Geanta trebuie să fie puternică, intactă – acesta este un semn al norocului și al furnizării de protecție de încredere. O geantă frumoasă te armonizează cu lumea, îmbunătățește atitudinea față de tine. Cu cât geanta este mai feminină și mai grațioasă, cu atât funcționează mai bine „energiile feminine”, proprietarul unei astfel de genti este feminin, ușor, armonios.

Un sac de afaceri ar trebui să fie cât mai scump posibil. Calitate superioară. Durabil. Aceasta este geanta ta de bani. Simbolul bunăstării financiare.

Nu trecem prin viață cu mâinile goale. Avem cu noi rezerva cu tot necesar – geanta noastră. Este bine să puneți simbolul dvs. personal în el. Pentru unii, este un stilou. Pentru unii, este o monedă. Pentru cineva – o pietricică de pe țărmul mării calde … Ar trebui să existe ceva personal într-o pungă, ceva care să fie plăcut și inspirat și să fie de înțeles numai pentru dvs.

Omul nu vine pe lume cu mâinile goale. Are o sarcină – responsabilitate și datorie. Greutăți și probleme. Dar, în același timp, deține și provizii. În geanta noastră există ceva care ne ajută să trăim.

Și umplem punga cu fapte bune pentru că drumul va continua. Și vom fi susținuți și hrăniți de ceea ce am adunat în geantă …

Acesta este un simbol atât de complex și antic.

Să începem să urmărim ce purtăm în geanta noastră? Și începeți să vă îmbunătățiți și să comandați viața dintr-o afacere mică – punând lucrurile în ordine în „sauma” dvs. Și dacă doriți schimbări pentru oportunități nio și mai bune, puteți cumpăra o nouă geantă de mână …

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 08:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2021, 08:08 // Actual //  Lupu Eduard

Pentru că tinerii moldoveni pleacă în număr mare la facultăți de top din Europa, o parte din universitățile din țară se orientează către țări îndepărtate precum India, Siria, Iordania.

”Anual Republica Moldova câştigă circa o sută de milioane de dolari datorită studenţilor străini care învaţă la noi în ţară. Cifra este de patru ori mai mare decât zece ani în urmă”, a declarat economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, la emisiunea săptămânală de analize economice.

În Republica Moldova, în prezent la universităţi învață circa 4600 de studenţi străini față de 1200 de studenți acum zece ani. „Este o cifră considerabilă ţinând cont de faptul că la noi numărul de studenţi scade dramatic în fiecare an. Acest lucru fiind motivat de factorul demografic şi de migraţie, dar şi faptul că mulţi studenţi aleg să înveţe în străinătate. Or, studenţii străini ajută ca sistemul educaţional din ţară să rămână pe linia plutire”, a explicat Ioniță.

În funcție da țara de proveniență, cei mai mulți studenți străini care învață în Republica Moldova sunt din România, Israel, India, Ucraina, Siria şi Iordania.

În 2020, cei mai mulţi studenţi sunt din România – 2125 de studenţi, originari din Israel, în 2015, în ţara noastră au venit la studii 2040 de tineri, iar pe locul trei este India 605 studenţi. Ucraina, Siria și Iordania au fost în top acum 20 de ani și care au înregistrat cea mai mare scădere.

În anul de studii 2020/21, rețeaua instituțiilor de învățământ superior este formată din 24 unități, inclusiv 16 instituții de stat (cu 2 unități mai puține față de 2019/203) și 8 instituții private (cu 1 unitate mai puțin față de 2019/204). Majoritatea instituțiilor de învățământ superior își au sediul în municipiul Chișinău – 20 unități, câte 1 unitate – în municipiile Bălți, Cahul, Comrat și orașul Taraclia.

În anul de studii 2019-2020, în Republica Moldova numărul de persoane la studii superioare de licenţă şi master a fost de 56,8 mii de persoane, adică cu 3,8 mii de studenţi mai puţini comparativ cu anul de studii 2018-2019, arată datele Biroului Național de Statistică.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală