Ce compensații a acordat AIPA în 2020. Nu toți agricultorii au fost ajutați

Compensațile date au fost acordate solicitanților ce au suferit prejudiciu de cel puțin 60%.

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură informează că, în acest an a oferit compensații producătorilor agricoli, ce au suferit de pe urma consecințelor provocate de calamitățile naturale asupra recoltei agricole din anul 2020.

În acest context, Guvernul a alocat în total 324 mil. lei pentru acoperirea parțială a pierderilor suportate de către producătorii agricoli, doar pentru grupa I de culturi.

Astfel, conform datelor preliminare, AIPA a recepționat  1806 dosare, în sumă de 330 mil. lei, dintre care 1737 de dosare, în sumă de 326,8 mil. lei pentru diminuarea consecințelor provocate de secetă ce au afectat culturile cerealiere de grupa I și 69 dosare, în sumă de 3,2 mil. lei pentru grindină.

În rezultat, pe conturile producătorilor agricoli au fost debursate până la ziua de azi peste 290 mil. lei, pentru 1545 cereri pentru diminuarea consecințelor în urma secetei, și 33 dosare - grindină.

Conform datelor preliminare, până în prezent AIPA a acordat compensații pentru grâu cca. 220 mil. lei, orz – 33 mil. lei, rapiță – 25 mil. lei, terenuri re-însămânțate – 6,55 mil. lei, viță de vie – 0,3 mil. lei, livezi – 3 mil. lei, inclusiv legume -  0,07 mil. lei.

De menționat că, compensațile date au fost acordate solicitanților ce au suferit prejudiciu (conform actelor de constatare) ca urmare a secetei - la culturile cerealiere din prima grupă și a grindinei - la culturile horticole și legumicole în cazul în care gradul de afectare a depășit 60%.

Alte stiri

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcția de Președinte a fost ales cu vot unanim dl. Stanislav Rusu, directorul Societății pe Acțiuni ”TRACOM”.

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau reutilate din transport marfar în transport pentru pasageri. De asemenea, noua lege creează condiții pentru abuzuri și evaziuni fiscale.

Ultimele ȘTIRI

Moldindconbank a lansat primul bancomat full contactless din țară!

PRIMUL BANCOMAT FULL CONTACTLESS DIN MOLDOVA

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcți...

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau r...

Victor Pușcaș: Dreptul la Internet trebuie să fie stipulat în Constituția Republicii Moldova

DREPT CONSTITUȚIONAL

17,5 milioane Euro vor fi oferite de BERD și MAIB pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii din țară

MAIB ȘI LINIA DE CREDITARE EU4BUSINESS-BERD

Vezi toate știrile