Ce să citim: Recomandările lui Barack Obama

Fostul președinte american Barack Obama este cunoscut și pentru faptul că citește foarte mult, iar listele sale de lecturi reprezintă o bună sursă de inspirație. Într-o postare recentă pe Facebook, acesta a împărtășit cărțile pe care le-a citit până acum în vara asta.

Fostul președinte american Barack Obama este cunoscut și pentru faptul că citește foarte mult, iar listele sale de lecturi reprezintă o bună sursă de inspirație. Într-o postare recentă pe Facebook, acesta a împărtășit cărțile pe care le-a citit până acum în vara asta.

Ce să citim: Recomandările lui Barack Obama

Obama ne recomandă operele lui Toni Morrison. Prima scriitoare de culoare care a câștigat premiul Pulitzer, ce a trecut în neființă luna aceasta, ne-a lăsat o colecție impresionantă de lecții despre viață: Beloved, Song of Solomon, The Bluest Eye, Sula– toate merită citite, iar Barack Obama crede că acestea transcend timpul și vremurile.

The Nickel Boys de Colson Whitehead ”este pe alocuri greu de digerat”, dînsă fostul președinte american crede că este o lectură necesară, care detaliază modul în care Jim Crow și încarcerările în masă au distrus viețile a sute de mii de familii de culoare din SUA. În plus, legile date de acestea au în continuare efecte nefaste.

O altă recomandare este Exhalation de Ted Chiang. Prin colecția de povestiri SF, cartea te va face ”să gândești intens, să-ți pui întrebări existențiale și să te simți mai uman”, după cum crede Obama.

Wolf Hall scrisă de Hilary Mantel și publicată în 2009 prezintă ascensiunea lui Thomas Cromwell.­

În Men Without Women, Haruki Murakami analizează ce se întâmplă cu destinul personajelor atunci când cele mai importante femei din viața lor ies din peisaj. În vorbele lui Obama, ”cartea te va mișca, te va băga în ceață și pe alocuri te va lăsa cu mai multe întrebări decât îți va oferi răspunsuri”.

Despre American Spy, cartea scrisă de Lauren Wilkinson, fostul președinte american spune că e mai mult decât un thriller cu spioni, căci reușește cu dibăcie să țese povești despre legături de familie, amoroase și patriotice.

The Shallows a fost publicată acum câțiva ani, dar argumentele prezentate de Nicholas Carr despre modul în care Internetul ne afectează creierul, viețile și comunitățile ”merită câteva momente de reflecție”, în opinia lui Obama.

Lab Girl de Hope Jahren este ”o carte foarte frumos scrisă despre viața unei femei care lucrează în domeniul științelor, despre o prietenie genială și despre profunzimea copacilor”. ”Desăvârșită”, după cum o consideră fostul lider de la Casa Albă.

Inland de Téa Obreht este recentă, iar Obama ne promite că nu ne va dezamăgi. Ba din contră.

Grație poveștii unui imigrant în America, How to Read the Air – cartea scrisă de Dinaw Mengestu – Obama ne promite că vom înțelge mai multe lucruri despre complexitatea vieții, precum și despre izbăvire.

Maid e scrisă de Stephanie Land și prezintă viziunea unei mame singure care trăiește în societatea divizată din America ți ne reamintește de demnitatea muncii fiecăruia dintre noi, după cum spune Obama.

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile