Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

1. Nu trebuie să iei un microcredit

S-ar putea să vi se pară tentantă ideea de a lua un mic împrumut de la o organizație de microfinanțare. Astfel de companii știu să facă publicitate și dau cu adevărat bani aproape tuturor. Și se pare că este exact ceea ce aveți nevoie: să primiți o sumă mică fără a vă confirma capacitatea de plată.

Un astfel de împrumut trebuie rambursat rapid și la timp.

În principal, din cauza ratelor ridicate ale dobânzii.

În plus, microimprumuturile sunt cel mai simplu mod de a aduce persoanele specializate în rambursarea datoriilor la ușa ta. Companiile  vând de bună voie datoriile imediat ce întârzierea depășește 90 de zile: microcreditul suplimentar nu aduce profit proprietarilor reali de bani.

2. NU TREBUIE să amâni plata facturilor

Atunci când nu există bani, este logic să căutați ce plăți regulate le puteți refuza. Utilitățile sunt adesea pe această listă, dar nu ar trebui. Dacă vi se pare că organizațiile care furnizează resurse nu au nicio pârghie pentru a vă influența, nu este cazul. Esită modalități.

Mai mult - amânarea plății facturilor înseamnă creșterea datoriei. 

3. Este irațional să folosești un card de credit

Un card de credit oferă o oportunitate excelentă de a „smulge” o sumă mică înainte de ziua salariului. Dar această metodă este potrivită doar pentru persoanele cu un venit regulat de un nivel normal, care le permite ușor să facă și economii. Pentru a ieși din gaura financiară, această opțiune nu este salutată.

Puteți utiliza cardul, dar numai făcând calcule minuțioase. Verificați dacă în luna viitoare veți avea capacitatea de a întoarce datoria. 

Ceea ce cu siguranță nu ar trebui să faceți este să creați situații în care nu veți avea timp să achitați datoria înainte de expirarea perioadei de grație. Până în acest moment, va trebui doar să returnați ceea ce ați luat. După aceea, banca va începe să perceapă dobânzi, iar povara financiară va crește.

4. NU TREBUIE să iei credite de consum pentru lucruri inutile

Se pare că punctele anterioare ar fi trebuit deja să sugereze clar că împrumuturile pentru cei care au probleme financiare sunt rele. Merită să consolidăm această idee într-un alt aspect.

Împrumuturile de consum sunt prezentate ca o oportunitate de a cumpăra ceea ce nu vă puteți permite. Singurul adevăr este că încă nu vă puteți permite.

Cumpărați un lucru care este prea scump pentru dvs. la un preț și mai mare - trebuie să includeți și dobânzile la preț.

5. NU TREBUIE să vă implicați în acțiuni financiare dubioase

Când nu există bani, mulți încep să caute modalități ușoare de a câștiga bani și investesc literalmente ultimele copeici în loterii, jocuri de noroc și piramide.

6. NU TREBUIE să renunți la ținerea unui buget

Atunci când nu sunt absolut suficienți bani, se pare că nu este nevoie să-i numeri. La urma urmei, este clar unde sunt cheltuite sumele, tot nu poți cumpăra prea mult.

Dar în această situație este vital să țineți evidența cheltuielilor și a cheltuielilor prognozate, în special a celor mari. Da, informațiile din foile de calcul sau caietele dvs. nu vor fi optimiste. Dar a cunoaște starea reală a lucrurilor nu strică deloc.

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile