Bani.md

Ce spune Filat despre punerea sa în libertate: Guvernul Sandu nu se face vinovat de aceasta. A fost o procedură legală (VIDEO)

Ce spune Filat despre punerea sa în libertate: Guvernul Sandu nu se face vinovat de aceasta. A fost o procedură legală (VIDEO)

Vlad Filat susține că eliberarea sa de ieri din pușcărie nu are nici o atribuție cu Guvernul Sandu, iar de acest lucru nu se face nimeni vinovat, deoarece procedura a fost una legală, în conformitate cu normele prezăzute inclusiv de organismele internaționale. Declarația a fost făcută astăzi de către Vlad Filat, în cadrul unei conferințe de presă.

„Eu personal am depus cererea privind aplicarea articolului 91 din Codul penal, către conducerea Penitenciarului nr.13. Ulterior, Comisia specială a Penitenciarului a adoptat un proces verbal privind eliberarea mea. Judecătorul care a admis eliberarea mea, este același judecător, care a admis arestarea mea în anul 2015. Pare ceva de neexplicat, însă așa este”, a spus Vlad Filat.

Potrivit lui Filat, ședința de judecată a fost publică, în timpul stabilit de lege, cu publicarea anunțului pe portalul instanțelor judecătorești, iar procedura dată a început încă în luna aprilie curent, pe când la guvernare erau democrații.

„Încercarea de a sugera că această decizie are legătură cu Guvernul Sandu nu are nimic comun, pur și simplu a fost o coincidență. Acțiunea noi am început-o în aprilie 2019, când premier era Pavel Filip și la guvernarea erau democrații. În spațiul public au apărut mai multe neadevăruri. Această procedură a fost una legală. Ceea ce se declară că s-a făcut netransparent este un neadevăr”, a mai adăugat Filat.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000