Ce va face Melinda Gates cu averea sa obținută după divorț. La ce se așteaptă analiștii

12 Mai 2021, 15:16
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Mai 2021, 15:16 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

După decenii de implicare în scopuri caritabile, Melinda Gates a devenit un model de filantropie, iar după divorțul de Bill Gates, va continua să facă același lucru, scrie CNN. 

În 2015, miliardara și-a creat propria companie de investiții și incubare, Pivotal Ventures.

„După ce am deschis fundația noastră, am început să petrec timp cu femeile din întreaga lume și să înțeleg mai bine impactul inegalității de șanse asupra vieții femeilor și a fetelor”, a declarat Melinda anul trecut.

În iunie 2020, prin Pivotal Ventures, Melinda Gates a colaborat cu fosta soție a lui Jeff Bezos, MacKenzie Scott, pentru a lansa un program referitor la egalitatea de șanse. Prin program, se vor acorda 30 de milioane de dolari organizațiilor cu cele mai bune idei pentru a ajuta la extinderea influenței femeilor în Statele Unite până în anul 2030. Au fost alese zece finaliste, iar câștigătorii vor fi anunțați în această vară.

Prin Pivotal Ventures, Melinda Gates a condus mai multe inițiative privind sănătatea mintală, concentrându-se în special pe tinerii de culoare și pe comunitatea LGBTQ+ din SUA.

În aprilie, a ajutat la înființarea Sound It Out, o campanie care îi ajută pe părinți să-și înțeleagă mai bine elevii de gimnaziu.

Melinda Gates s-a implicat frecvent în ceea ce privește accesul la vaccinuri, cel mai recent fiind în timpul pandemiei de COVID-19.

În total, Fundația Bill și Melinda Gates a donat mai mult de 1,75 miliarde de dolari pentru a sprijini campania de vaccinare anti COVID-19.

Scoaterea oamenilor din sărăcie a fost mult timp o prioritate pentru Fundația Bill și Melinda Gates.

„Primul pas este să ne asigurăm că toți oamenii au acces la tehnologie, iar în acest moment miliarde de persoane încă nu au acces”, a explicat miliardara.

În 2019, Melinda Gates a scris pe Twitter că accesul la contraceptive rămâne cel mai mare antidot împotriva sărăciei, în întreaga lume.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 12:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 12:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Trei sate din Republica Moldova, Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobîlea se vor transforma în curând în centre de atracție a turiștilor. Primăriile din cele trei localități în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași au reușit să câștige un grant de 60 de mii de dolari oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Astfel, moldovenii pot adăuga aceste destinații pe lista lor de călătorii.

Despre aceasta a anunțat UNDP Moldova într-o postare pe Facebook. Proiectul este susținut de PNUD Moldova în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Potrivit informațiilor, în zona renumitelor bordeie de la Rogojeni va fi construită o scenă în stâncă, care va deveni loc de recreere și activități culturale.

La Cotiujenii Mari se va face „țuică răzășească”, astfel se va lansa brandul „Băutură Răzășească”. Totodată, turiștii vor avea ocazia să guste și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la o școala a apicultorului.

Iar stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobâlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”. Acesta va include și cele patru mănăstiri din zonă: Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. La întoarcere, turiștii se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 de locuri de cazare și o casă rurală, cu patru locuri de cazare.

În cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, alte 25 de localități mai sunt susținute în reanimarea economiei locale și poziționarea drept comunități pro-busines.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală