Bani.md

Cea de-a doua pistă a Aeroportului Chișinău, deschisă, începând de astăzi! „Vom crește la capitolul Doing business” (VIDEO)

Cea de-a doua pistă a Aeroportului Chișinău, deschisă, începând de astăzi! „Vom crește la capitolul Doing business” (VIDEO)

De astăzi, Aeroportul Internațional Chișinău are două piste pe care pot să aterizeze și să decoleze orice tip de aeronave, tot anul împrejur. Noua pistă a fost construită de la zero, are o lungime de 2400 de metri și o lățime de 45 de metri.

Acum, cu două piste, Aeroportul Internațional Chișinău va putea activa 24/24, fără a fi nevoie de închiderea acestuia pe timp de noapte.

Lucrările au costat, potrivit directorul Avia Invest, Petru Jardan, aproximativ 17 milioane de euro. La construcția pistei va participa compania „Exfactor-grup”, în colaborare cu „Strabag Grup”.

Construcţia celei de-a doua piste a Aeroportului Internaţional Chişinău reprezintă face parte din programul investițional asumat în urma concesionării aeroportului.

Prezent la evenimentul de lansare a pistei, ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a menționat că „orice țară care vrea să aibă un rating mai bun la capitolul doing business, trebuie să ofere mai multe posibilități tuturor agenților economici care produc sau vor să producă ceva în această țară”.

„Cu acest eveniment, cu siguranță vom crește la acest capitol și vom oferi mai multe oportunități celor care au afaceri în R. Moldova”, a menționat Gaburici.

Petru Jardan a menționat că, existența celei de-a doua piste va crea un confort pentru companiile aeriene pentru crearea programului de zbor.

Având la dispoziţie două piste, în raport cu aeroporturile din regiune, aeroportul din Chişinău va putea deservi mai multe curse ceea ce va determina deschiderea de noi rute, sporirea fluxului de pasageri şi, prin urmare, majorarea veniturilor. Cea de-a doua pistă de aterizare/decolare a aeroportului Chişinău va fi și un argument solid în lupta concurenţială cu aeroporturile regionale.

Amintim că, în martie 2017, Avia Invest a anunțat construcția acelei de-a doua piste de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000