Cea mai „deșteaptă“ casă din România: Este controlată prin telefon, produce căldură, dar și „benzină“ pentru mașină

Dintre cele nouă case pasive premium care există în lume una a fost construită în România, în apropiere de București, și este visul devenit realitate al jurnalistului George Buhnici de la Pro TV. „Weekend Adevărul“ vă povestește cum a fost construită, cât costă și cum este să trăiești în casa super-tehnologizată, care-și produce singură energia necesară.

Dintre cele nouă case pasive premium care există în lume una a fost construită în România, în apropiere de București, și este visul devenit realitate al jurnalistului George Buhnici de la Pro TV. „Weekend Adevărul“ povestește cum a fost construită, cât costă și cum este să trăiești în casa super-tehnologizată, care-și produce singură energia necesară.

„Suntem generația care fuge din orașele aglomerate spre suburbii. După sute de ore în căutarea unei case noi, mi-am dat seama că am trei opțiuni în bugetul unui român de condiție medie: ceva nou dar de slabă calitate, ceva vechi ori o casă nouă, construită de mine de la zero“, explică jurnalistul George Buhnici cum a luat naștere proiectul #casabuhnici.

Prezentatorul emisiunii „I like IT“ nu s-a mulțumit cu o casă obișnuită, ci a dorit ca aceasta să fie: smart (controlabilă de la distanță și cu inovații de ultimă oră), eficientă energetic (o locuință fără facturi lunare), materiale sustenabile (echipamentele și materialele au o energie înglobată mică și sunt prietenoase cu mediul), sigură (structura din lemn este mai solidă decât una din blocuri ceramice și stâlpi de beton și mult mai eficientă la toate capitolele), confortabilă (temperatură, umiditate, nivelul de oxigen, CO2, iluminat natural optime) și automatizată (sistemul inteligent de automatizare îți permite să controlezi și să monitorizezi casa de la distanță).

O astfel de casă poți să ai numai dacă ți-o construiești singur. Și este exact ceea ce a făcut George Buhnici alături de colaboratorii săi, arhitecți, ingineri și constructori care au contribuit fiecare la ambițiosul proiect. 

Citește articolul integral pe ADEVĂRUL

Alte stiri

Nikola Pashinyan încearcă să păstreze puterea cu prețul vieții cetățenilor

Noul conflict militar dintre Azerbaidjan și Armenia nu este altceva decât o încercare de a păstra puterea de către prim-ministrul RA Nikol Pashinyan și de a distrage cetățenii de la problemele economice din țară.

Aproape 300 de mii de tone de fructe moldovenești ar putea fi exportate în spațiul CSI

Fructele moldovenești expuse la Moscova. Sute de tone de fructe ar putea fi exportate în spațiul CSI

Alexandru Bordea: „Astăzi principala însușire a antreprenorilor este adaptabilitatea”

Cum să reușești să te menții ca și afacere, să păstrezi afacerea existentă și să tinzi să te dezvolți? Trebuie să ai capacitatea de a te adapta rapid, să testezi și să fii la curent cu cele mai noi tehnologii. Nu e complicat, nu-i așa?

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile