Bani.md

Cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume, în declin din cauza războiului chino-american

Cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume, în declin din cauza războiului chino-american foto: cnet.com

Expedierile de smartphone-uri către China au înregistrat cel mai slab nivel din ultimii şase ani în luna februarie, arată datele de piaţă, consumatorii continuând să renunţe la achiziţiile de telefoane pe fondul încetinirii economiei, relatează Reuters.

Livrările către cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume au totalizat 14,5 milioane de unităţi, în scădere cu 19,9% faţă de anul trecut, potrivit datelor furnizate de Academia de Tehnologie a Informaţiei şi Comunicaţiilor din China, un institut de cercetare afiliat guvernului.

Această valoare este cea mai mică înregistrată din februarie 2013, când expedierile către China au totalizat 20,7 milioane, citează ZF.

În general, achiziţiile consumatorilor sunt slabe în timpul lunii februarie, deoarece chinezii petrec o mare parte din lună împreună cu familia, cu prilejul sărbătoririi Anului Nou Lunar. Cu toate acestea, expedierile din acest an au scăzut mai mult decât de obicei, deoarece o economie încetinită, exacerbată de un război comercial chino-american, a afectat cererea de gadget-uri pe tot parcursul anului.

Apple a citat încetinirea vânzărilor iPhone-ului în China, când a făcut un pas neobişnuit de reducere a previziunilor cu privire la vânzări, la începutul acestui an. Compania a colaborat apoi cu băncile locale din China, pentru a oferi finanţare fără dobândă pentru iPhone.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000