Bani.md

Ceban anunță 4 REFORME la Piața Centrală. „Acolo, pentru unii este raiul pe pământ”

Ceban anunță 4 REFORME la Piața Centrală. „Acolo, pentru unii este raiul pe pământ”

Primarul capitalei Ion Ciobanu anunță patru reforme care urmează a fi realizate la întreprinderea Piața Centrală. 

Anunțul a fost făcut prin intermediul unei rețele de socializare și vine în urma plângerilor mai multor cetățeni ai capitalei. 

Potrivit acestuia, „în ultima perioadă, în adresa Primăriei au parvenit sesizări despre neregulile care se produc frecvent în activitatea Pieţei Centrale”. 

„Am solicitat subdiviziunilor de profil inițierea unei misiuni de audit intern al activităţii Î.M. „Piaţa Centrală” din capitală, cu scopul de a evalua activitatea economico-financiară a întreprinderii.

Acolo, pentru unii este raiul pe pământ. Unele persoane în funcții de conducere fac bani la greu şi nu ştiu nici de frica autorităţilor, nici de a oamenilor legii. Sunt nişte detalii picante, aş zice eu, oameni puşi în funcţii pentru anumite scopuri. Au ajuns acolo prin cineva care, cândva, se afla la putere. Oameni care vor să facă şi proteste pe anumite subiecte, cum ar fi de ce nu se permite parcarea în jurul pieţei.”

Astfel, viceprimarii responsabili pe domeniile de comerț și urbanism vor verifica legalitatea proceselor de privatizare a unor clădiri, spații ale întreprinderii, precum și a trotuarelor din perimetrul pieții.

La Piața Centrală vor urma mai multe reforme printre care:
1. Perfecționarea sistemului de management la nivel organizațional
2. Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de afaceri
3. Managementul eficient al resurselor umane
4. Funcții cu impact major în structura de administrarea a întreprinderii ce necesită a fi modificate pe motiv de incompetență și coruptibilitate.

 

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000