Cei cinci redactori-șefi adjuncți ai principalului cotidian economic din Rusia, Vedomosti, au demisionat în semn de protest

Cei cinci redactori șefi adjuncți ai principalului cotidian economic rus Vedomosti și-au prezentat luni demisiile, după luni de dispute cu noul redactor șef, pe care îl acuză de cenzură, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Cei cinci redactori șefi adjuncți ai principalului cotidian economic rus Vedomosti și-au prezentat luni demisiile, după luni de dispute cu noul redactor șef, pe care îl acuză de cenzură, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Cei cinci jurnaliști, dintre care unul este angajat al ziarului încă de la începuturile publicației, din 1999, iar ceilalți de peste 15 ani, „părăsesc ziarul pentru a protesta împotriva numirii lui Andrei Chmarov în funcția de redactor-șef al publicației”, a afirmat ziarul într-un articol publicat online.

Ziarul a fost cumpărat la sfârșitul lunii mai de către directorul unei agenții de presă necunoscute numită FederalPress, Ivan Ieriomin.

Însă noul redactor-șef, Andrei Chmarov, a fost numit încă din luna martie, după ce fostul proprietar a anunțat că intenționează să vândă publicația.

De atunci, jurnaliștii au denunțat creșterea cazurilor de cenzură, fie că a fost vorba despre un subiect privind menținerea la putere a președintelui Vladimir Putin, fie un altul cu privire la scăderea popularității sale, potrivit unui sondaj al centrului Levada, sau chiar articole referitoare la gigantul petrolier Rosneft.

Redactorii afirmă că vânzarea ziarului este de fapt o preluare a controlului de către acest grup și a șefului său Igor Sechin, un apropiat al președintelui rus.

În mai, o anchetă realizată de Vedomosti, Meduza, Forbes Rusia și The Bell a dezvăluit că Rosneft „controla” de facto acest cotidian economic și a putut să aleagă noii săi șefi pentru că banca sa, RRDB (Banca Rusă de Dezvoltare Regională), deținea datoria proprietarului de la acea vreme, Koudriavtsev.

„În ultimele luni, circa 10 din cei peste 90 de jurnaliști, inclusiv trei șefi de departamente, au părăsit Vedomosti” din cauza „reticenței lor de a lucra” cu Chmarov, a spus ziarul.

În cei 20 de ani de la sosirea la putere a lui Vladimir Putin, toate canalele de televiziune naționale private, precum și numeroase posturi de radio și ziare, au fost preluate de apropiați ai Kremlinului sau au dispărut, notează AFP.

Alte stiri

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

A fost deschis un cont pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale de către Minsterul Finanțelor

Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, devastată în urma incendiului din data de 24 septembrie 2020.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile