Cel mai mare investitor independent al Tesla își reduce pachetul de acțiuni, deși crede în continuare în succesul companiei

Cel mai mare acționar independent al Tesla și-a redus investiția în producătorul de mașini electrice, realizând profituri de aproximativ 17 miliarde de dolari în doar opt luni, după ce valoarea companiei a crescut de șase ori.

Cel mai mare acționar independent al Tesla și-a redus investiția în producătorul de mașini electrice, realizând profituri de aproximativ 17 miliarde de dolari în doar opt luni, după ce valoarea companiei a crescut de șase ori.

Administratorul de fond scoțian - Baillie Gifford a declarat miercuri că și-a redus participația la compania lui Elon Musk la mai puțin de 5% în august pentru a respecta orientările care limitează cota de participație unică în portofoliile de clienți.

Grupul din Edinburgh, cu active administrate de 262 miliarde de lire sterline și peste 200 dintre clienții săi care dețin poziții în Tesla, deține acum 19,7 miliarde de dolari în acțiunile companiei, sau 4,25%.

Rămânem foarte optimiști cu privire la viitorul Tesla. Ne propunem să rămânem acționari semnificativi pentru mulți ani de acum înainte ”, a declarat James Anderson, co-manager al Scottish Mortgage Investment Trust, fondul emblematic al Baillie Gifford.

Managerul de investiții scoțian a vândut puțin sub jumătate din acțiunile sale Tesla până în acest an, reducându-și pachetul de acțiuni cu 7,7% la sfârșitul lunii decembrie, care în acel moment valora doar 5,8 miliarde de dolari. A fost al doilea acționar ca mărime după Elon Musk la acea vreme.

Prețul acțiunii Tesla a crescut cu aproape 500% în acest an, scrie Financial Times. Valoarea unei acțiuni vândute miercuri la Bursă era de 422,56 dolari. Baillie Gifford a început să investească în Tesla în ianuarie 2013, când prețul acțiunilor a fost sub 7 USD.

Grupul cu sediul în Palo Alto intenționează să strângă încă 5 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni pentru a investi în modelul său de preluare „cybertruck” și pentru a-și finanța expansiunea internațională, inclusiv pentru a susține planurile de creare a unui centru european de producție în Germania.

Anderson a spus că Tesla nu mai are dificultăți în a strânge cantități mari de capital proaspăt din surse externe, dar Baillie Gifford ar lua în considerare creșterea investiției din nou dacă ar exista o scădere gravă a prețului acțiunii.

„Tesla avansează o revoluție a transporturilor și a energiei în fața scepticismului persistent și a ostilității, de multe ori. Posibilitatea de a evita o catastrofă climatică ar fi foarte departe fără eforturile lui Tesla ", a spus dl. A spus Anderson.

Acțiunile Tesla depășesc de peste 300 de ori câștigurile așteptate de grup în acest an, dar dl. Anderson a respins îngrijorările cu privire la evaluările costisitoare legate de multe acțiuni tehnologice.

El crede că investitorii ar trebui să fie pregătiți să plătească „prețuri nerezonabile” pentru acțiunile cu creștere ridicată, deoarece magnitudinea randamentelor viitoare poate fi dramatică, o abordare care a influențat alți manageri de portofoliu.

Pariurile îndrăznețe pe acțiuni din tehnologie, acțiunile chineze și companiile private inovatoare l-au transformat pe Baillie Gifford, în mai puțin de 20 de ani, de la un boutique de investiții puțin cunoscut din Edinburgh la cel mai rapid manager de active din Marea Britanie.

Acesta și-a păstrat structura inițială a unui parteneriat privat cu răspundere nelimitată, un acord unic între companiile moderne de administrare a fondurilor.

Alte stiri

Cel mai unic iaht explorator din lume ar putea fi al tău pentru 12 milioane de dolari (FOTO)

Nu, nu este un concept de iaht. Este un trimaran eficient din punct de vedere energetic, din viața reală. Acesta navighează pe mări din 2012 și poate fi al tău contra sumei de 12 milioane de euro. De fapt, este posibil să fi văzut nava în porturile din întreaga lume, unde a atras întotdeauna atenția.

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

Facebook elimină limita de text de pe imaginile pentru reclame

Facebook nu va mai avea o limită pentru cantitatea de text a unei imagini - reclame, care reprezintă în prezent 20% din întregul spațiu creativ. Anunțurile cu bannere care conțin mai mult de 20% din text nu vor mai fi dezavantajate atunci când participă la licitație, potrivit unui post pe Twitter. al expertului în social media Matt Navarra.

Consumatorii de vin din România vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Moldova

Consumatorii de vin vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Republica Moldova, în campania “Vin în Moldova”, inițiată de Wine of Moldova împreună cu Carrefour România.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile