Cele 13 plaje grecești preferate de localnici. Locul care i-a atras inclusiv pe Bob Dylan și Joni Mitchell în anii 70

28 Apr. 2023, 07:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Apr. 2023, 07:45 // Actual //  Lupu Eduard

Primul contact cu o nouă țară este întotdeauna spectaculos, însă pe măsură ce vizitele se înmulțesc, turiștii vor să ”guste” din atmosfera reală a locului, să vadă cum trăiesc localnicii cu adevărat, unde le place să mănânce sau să se plimbe, departe de zonele turistice. Ei bine, există 13 plaje celebre printre localnici, conform visitgreece.gr.

Una dintre cele mai atractive plaje din Creta, la aproximativ 80 km sud-vest de Chania, este Elafonisi. Plaja este de fapt o masă de uscat îngustă înconjurată de mare, ceea ce îți dă literalmente senzația că te afli pe o altă insulă. O lagună se formează între continent și insulă, cu o adâncime nu mai mare de un metru. De jur împrejur se formează plaje fascinante cu ape turcoaz și nisip roz coral care își ia culoarea specială de la scoici.

2. Porto Katsiki

Celebra plajă a insulei Lefkada este situată în sud-vest și este una dintre cele mai fabuloase din Marea Mediterană.

3. Canal d’ Amour

Plaja romantică situată în Sidari, pe insula Corfu, este o altă capodoperă a naturii grecești. Formațiuni geologice magnifice pătrund în mare, creând golfuri, peșteri ascunse și canale de apă. După cum spune legenda, toate cuplurile care înoată aici vor rămâne îndrăgostite pentru tot restul vieții.

4. Balos

În golful Kisamos, la vest de Chania, vă așteaptă un complex de insule mici de o frumusețe răpitoare. Peninsula Gramvousa se remarcă prin peisajul său minunat, apele uimitoare, deloc adânci. Include, de asemenea, un castel uluitor cu o arhitectură venețiană. Balos este o plajă remarcabilă; peisajul nu poate fi comparat cu nimic din ce ai mai văzut vreodată. Apele limpezi de smarald și plaja cu nisip alb vă așteaptă!

5. Myrtos

Cea mai bună plajă din Kefalonia, care a primit mai multe premii, se află la doar 15 km de orașul Fiskardo. Dacă vedeți Myrtos de sus veți trăi o senzație unică! Dealul verde și stâncos se oglindește în apele albastre cristaline într-un mod în care vă taie răsuflarea.

6. Navagio

Imposibil de ajuns de la țărm și accesibil doar prin transportul maritim, Navagio este reperul Zakynthos și una dintre cele mai renumite plaje din Grecia. Cu o întindere lungă de pietricele albe strălucitoare și ape cristaline turcoaz, plaja vă va dezvălui un secret bine păstrat. Acesta ascunde scheletul ruginit al navei comerciale Panayiotis, o epavă expusă chiar pe mal, pe nisip.

7. Matala

Matala este un sat pitoresc ce are o plajă care îi poartă numele și a devenit cunoscută în întreaga lume ca un rai pentru hipioți în anii 60 și 70. Printre ei s-au numărat și câțiva oameni celebri precum Joni Mitchell, care a compus un cântec despre acel loc (Carrey), Bob Dylan, Janis Joplin, Joan Baez, Cat Stevens etc.

8. Voidokoilia

Golful și plaja Voidokoilia sunt situate la nord-vest de orașul istoric Pylos, în districtul Messinia, care a fost declarat sit arheologic și un loc de o frumusețe naturală unică. Arheologii au dezvăluit monumente prețioase în regiune, dându-i o mare valoare. Peisajul amintește de un teatru antic și îmbrățișează o plajă uimitoare cu ape turcoaz.

9. Sarakiniko

În partea de sud-est a orașului Milos, activitatea vulcanică de acum milioane de ani, precum și eroziunea cauzată de vânturile puternice și de mare, au creat cea mai misterioasă plajă din lume. Stâncile albe distinctive de lângă marea albastră creează o priveliște de neuitat.

10. Kokkini Paralia (plaja rosie)

În apropierea sitului arheologic Akrotiri se află cea mai faimoasă plajă din Santorini, cunoscută sub numele de Kokkini Paralia (adică plaja roșie).

11. Kolympithres

În partea de nord-vest a insulei Paros, în apropiere de Golful Naousa, veți găsi formațiuni de roci sculptate în mod natural, care arată ca și cum ar fi fost așezate pe plaja de nisip fin auriu, generând astfel mai multe golfuri protejate de vânt. În unele locuri, apa mării umple cavitățile stâncilor și arată ca un spa creat de natură.

12. Kolpos Agiou Pavlou

La poalele acropolei din Lindos veți găsi frumosul golf Agios Pavlos (văzut de sus are formă de inimă). Acest golf are două plaje cu nisip și pietriș, cu ape cristaline puțin adânci.

13. Kavourotrypes

Localnicii de pe coasta de est a Sithonia din Halkidiki se referă la numeroasele plaje tropicale din zonă drept „Hawaii din Grecia”. Cu siguranță te vei îndrăgosti la prima vedere de nisipul alb, stâncile netede și apele cristaline turcoaz.

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău