Cele 3 lucruri care îi fac pe oameni să se simtă motivați la locul de muncă. Iată cum le pot aplica angajatorii

26 Mai 2021, 06:00
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Mai 2021, 06:00 // Slider //  Dumitrita Culiuc

În economia modernă, motivația este foarte importantă atât pentru angajator cât și pentru angajat. Iată cele 3 lucruri care îi fac pe oameni să se simtă motivați la locul de muncă.

1. Autonomie

Autonomia se referă la cât de mult se simt oamenii simt că controlează situațiile și pot lua decizii independente. În contextul muncii, autonomia înseamnă că oamenii simt că au un cuvânt de spus în ceea ce lucrează și cum lucrează la asta.

Autonomia ar putea fi oferită angajatorilor prin atribuirea reciprocă a obiectivelor și stabilirea termenelor. Ar putea, de asemenea, să ofere oamenilor mai multă libertate la locul de muncă sau să implice echipa în luarea deciziilor.

2. Competență

Al doilea factor motivațional este competența. Competența se referă la dorințele noastre de a căuta controlul, dar și de a experimenta stăpânirea. Competența vorbește despre dorința umană naturală de a învăța, de a crește și de a simți că progresăm. Ar putea fi progresul în cariera noastră, progresul către un set de obiective sau lucrul pentru o echipă sau o companie care face progrese. Orice lucru care îi ajută pe indivizi să se simtă în mișcare spre stăpânire valorifică competența ca motivație.

Crearea unui sentiment de competență într-o persoană sau într-o echipă ar putea fi de fapt mai mult despre ceea ce nu faceți. O mare parte din munca unui lider de echipă este de a oferi feedback sau critici constructive. Dar critica constructivă sau negativă a fost găsită în numeroase studii pentru a reduce sentimentul de competență al unei persoane și, astfel, pentru a reduce motivația.

Deci, mai degrabă decât să vă concentrați doar pe feedback constructiv, asigurați-vă că vă faceți timp pentru a sărbători victoriile, mari și mici. Și asigurați-vă că, chiar și atunci când oferiți oamenilor feedback constructiv, îl asociați cu o mulțime de feedback pozitiv și laudă.

3. Relațiile

Al treilea și ultimul factor motivațional este relaționarea. Relația se referă la voința noastră de a ne conecta cu ceilalți, a interacționa cu alte persoane.

Crearea unui sentiment de relaționare într-o persoană sau într-o echipă înseamnă asigurarea faptului că oamenii își construiesc conexiuni unul cu celălalt.

 

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:22 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Organizația Mondială a Sănătății a suspendat procesul de aprobare a vaccinului rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V, în așteptarea unei noi inspecții la cel puțin una din fabricile care produc serul. Au fost identificate probleme în procesul de producție, relatează The Moscow Times.

Directorul adjunct al Organizației Panamericane a Sănătății, o filială regoională a OMS, a declarat că cererea Rusiei pentru autorizarea de urgență a vaccinului a fost suspendată după ce o serie de încălcări ale normelor de producție au fost descoperite în timpul unei inspecții făcute de OMS în Rusia în luna mai.

Procesul de aprobare de urgență pentru Sputnik V a fost suspendat deoarece, în timp ce inspectau una dintre fabricile în care se produce vaccinul, au constatat că aceasta nu respecta cele mai bune practici în procesul de producție”, a spus Jarbas Barbosa.

OMS a raportat anterior că a constatat mai multe încălcări și a avut îngrijorări legate de „implementarea măsurilor adecvate pentru a atenua riscurile de contaminare încrucișată” la o fabrică din orașul rus Ufa.

După publicarea concluziilor OMS, fabrica a aunțat că a rezolvat deja problemele și că inspectorii nu au pus la îndoială siguranța sau eficacitatea vaccinului. Dar oameni de știință independenți și personalități din industrie au declarat pentru The Moscow Times că neregulile din domeniul producției ar putea compromite calitatea vaccinului.

OMS a anunțat miercuri că așteaptă încă o actualizare de la fabrica Pharmstandard și a sugerat că vor fi necesare noi inspecții ale instalațiilor înainte ca organismul să acorde aprobare pentru Sputnik V.

„Producătorul trebuie să facă modificările necesare și să fie pregătit pentru noi inspecții. OMS așteaptă ca producătorul să trimită informații că fabrica este în standarde”, a spus Barbosa.

Rusia a depus cereri de aprobare pentru Sputnik V atât de la OMS, cât și la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) în februarie, în urma publicării în revista medicală The Lancet a unui studiu care arăta că vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

Dar cererea a întâmpinat mai multe probleme și a fost afectată de întârzieri.

Atât EMA, cât și OMS au spus săptămâna trecută că așteaptă încă un „set complet de date” de la dezvoltatorii Sputnik V. EMA a refuzat să spună ce fel de informații lipsesc. Șeful strategiei agenției pentru vaccinuri, Marco Cavaleri, a declarat că termenul pentru aprobarea finală este „incert”.

Obținerea aprobării din partea oricărei organizații ar fi o victorie majoră pentru Rusia, care a lansat o acțiune agresivă de marketing și a vândut milioane de doze către zeci de țări. De asemenea, ar deschide calea pentru o posibilă recunoaștere reciprocă a vaccinurilor, simplificând călătoriile pentru rușii vaccinați cu Sputnik V.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală