Cele mai bogate familii regale din Europa: Deși britanicii o au pe cea mai populară, nu o au și pe cea mai înstărită

În timp ce britanicii au cea mai populară familie regală din tot continentul, nu o au și pe cea mai înstărită.

Averea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, de peste 500 de milioane de dolari, pălește ca amploare în fața averii celorlalte familii regale din Europa, potrivit Business Insider, citat de Mediafax.

În timp ce britanicii au cea mai populară familie regală din tot continentul, nu o au și pe cea mai înstărită.

Cea mai bogată familie regală din continentul european este cea a Prințului Hans Adam II care conduce Liechtenstein, un stat cu aproximativ 30.000 de locuitori.

Averea prințului se ridică la 5 miliarde de dolari. Prințul Hans Adam II primește o alocație de 270.000 de dolari pe lună în loc de salariul. Alocația îi este dată pentru cheltuieli, iar suma poate părea mică față de alte familii regale.

Averea acestuia provine în mare parte din banca privată pe care o deține – LGT Group și din investițiile pe care acesta le-a făcut prin Fundația Prințului de Liechtehstein, care are în portofoliu imobiliare, păduri și active viticole.

Pe locul doi, se situează familia Marelui Duce Henri din Luxembourg, care se ridică la o avere de 4 miliarde de dolari.

Marea Familie Ducală din Luxembourg nu primește salariu, dar încasează în fiecare an aproximativ 320.000 de dolari.

Bugetul pe 2017 a cuprins și suma de 12 milioane de dolari care a fost orientată spre renovarea locuinței Marelui Duce. Aministrarea, controlul și randamentele furnizate de averea regală a Casei Marelui Duce îi aparțin exclusiv deținătorului coroanei.

Prințul Albert al II-lea din Monaco, care deține un sfert din pământurile peste care domnește, este al treilea în top, cu o avere netă de 1 miliard de dolari.

Acesta mai deține o proprietate în valoare de 754.000 de dolari, o colecție de mașini antice, acțiuni în resortul Societe de Bains de Mer din Monte Carlo și o colecție de timbre rare. Familia regală din Monaco a cheltuit 52,7 milioane de dolari în 2015.

Averea cuprinsă între 500 și 600 de milioane de dolari o situează pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pe locul patru în acest clasament.

Cea mai mare parte din avere vine din Domeniul Coroanei, care include Palatul Buckingham și bijuteriile coroanei. În timp ce Domeniul Coroanei aparține statului britanic și nu Reginei, aceasta deține două reședințe: Castelul Balmoral și Palatul Sandringham.

Potrivit Forbes, averea Reginei Elisabeta a II-a se ridică la 530 de milioane de dolari.

Topul celor mai bogate cinci familii regale din Europa este încheiat de Regina Beatrix din Olanda, cu o avere de peste 200 de milioane de dolari.

Regina a abdicat de la tron în 2013, dar a rămas cea mai proeminentă figură a regalității olandeze.

Actualul Rege al Olandei, Regele Willem-Alexander, a primit un buget de 47 de milioane de dolari, care acoperă vizitele oficiale și cele de peste hotare. De asemenea, el are și o avere personală clădită din imobiliare, investiții și o participație în compania Shell Oil.

 

 

Alte stiri

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane civile. Cu o declarație în acest sens a venit astăzi Ministerul Apărării al Azerbaidjanului.

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile