Cele mai bune orașe în care să locuiești dacă ești vegetarian. Sunt perfecte și pentru călătorii

13 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Dacă ești vegetarian, iar atunci când ești în oraș te confrunți cu problema că nu ai ce alege din bucate, sau nu găsești produsele necesare pentru a găsti bucate vegetariene atunci poți să mergi să locuiești în unul din aceste orașe. De asemenea, dacă planifi o călătorie în timpul apropiat sau o vacanță, poți alege aceste destinații. Aici vei găsi cu ușurință ce să mănânci.

1. Londra, UK 

Un studiu arată că în capitala Londrei fructele și legumele sunt accesibile pentru a pregăti mese vegetariene. De asemenea, în orice supermarket veți substituienți pentru produsele animale.

De asemenea, restaurantele din Londra propun o gamă variată de produse pentru vegetarieni.

2. Berlin, Germania 

Berlinul este cunoscut pentru mâncarea vegetariană, în special pentru evenimentele dedicate acestui tip de mâncare. Un eveniment cunoscut este Veganes Sommerfest, care reunește organizații de caritate și organizații caritabile din toată țara pentru a împărtăși ceea ce știu cu mii de vizitatori înfometați.

3. München, Germania

Munchenul este lăudat pentru accesibilitatea și volumul său ridicat de restaurante care răspund nevoilor dietetice diferite.În general, Germania este cunoscută pentru numărul mare de vegetarieni.

4. Vienna, Austria

Aproape jumătate din totalul restaurantelor din Viena au fost raportate a fi locuri excelente pentru vegetarieni să mănânce, cu aprecieri generoase oferite pentru calitatea mâncării oferite.

5. Glasgow, UK

În acest oraș, peste jumătate din locurile vegetariene se potrivesc excelent și veganilor.

6. Zurich, Elveția

Chiar dacă în restaurante mâncarea vegetariană este mai scumpă, atunci supermaketurile oferă o gamă largă de produse pentru vegetarieni. De asemenea, Zurich este cunosc ca orașul care a lansat primul restaurant vegetarian din lume.

Realitatea Live

17 Mai 2022, 17:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Mai 2022, 17:53 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Toate clădirile noi din Uniunea Europeană (UE) ar putea fi prevăzute cu panouri solare pe acoperişuri, conform planurilor Comisiei Europene destinate accelerării dezvoltării energiilor regenerabile şi înlocuirii gazelor şi petrolului rusesc, informează Financial Times.

Potrivit sursei citate, executivul comunitar vrea ca jumătate din energia UE să provină din surse regenerabile în 2030, mai mult decât dublu faţă de nivelul actual.

Pentru a atinge aceste obiective, costurile s-ar putea ridica la sute de miliarde de euro. Cu toate acestea, cheltuielile ar fi compensate de economii anuale de 84 de miliarde de euro generate de reducerea importurilor de combustibili fosili, susţine un plan al Bruxelles-ului denumit „RepowerEU” şi consultat de Financial Times.

Una din propuneri este „introducerea obligativităţii de a avea instalaţii solare pe acoperişul tuturor noilor clădiri şi al tuturor clădirilor existente cu performanţe energetice clasa D şi peste”.

Planul iniţial al UE, conform căruia emisiile de carbon trebuiau reduse cu 55% până în 2030 comparativ cu nivelul lor din 1990, cerea o ţintă de 40% pentru regenerabile. Însă războiul din Ucraina a impulsionat Bruxelles-ul să încerce să obţină independenţa energetică de Rusia, care este responsabilă pentru 40% din necesarul de gaze al blocului comunitar şi 20% din livrările de petrol.

Documentul RepowerEU, care este posibil să sufere modificări înainte de a fi publicat miercuri, susţine că energiile regenerabile sunt cea mai bună modalitate pentru a lupta cu schimbările climatice şi a atinge independenţa energetică, împreună cu importurile de gaze lichefiate şi hidrogenul generat din electricitate regenerabilă.

Gospodăriile ar urma să plătească, în medie, 309 de euro pe an în plus conform planurilor Comisiei.

„Costurile mai mari cu combustibilul şi efortul suplimentar de a reduce consumul de gaze vor majora costurile pentru sistemul energetic cu aproape 10% până la 1.721 miliarde de euro pe an, în medie, în deceniul 2021-2030”, se precizează în documentul Comisiei citat de Financial Times.

De asemenea, Comisia vrea să urgenteze construcţia de parcuri eoliene şi fotovoltaice prin forţarea statelor membre să desemneze zone „prioritare” cu standarde de mediu mai relaxare şi aprobare rapidă.

„Statele membre ar trebui să pună la punct scheme naţionale de susţinere pentru a asigura introducerea pe scară largă a panourilor solare pe clădiri. Acolo unde este cazul, acest efort ar trebui combinat cu renovarea acoperişurilor şi introducerea de soluţii de stocare a energiei şi pompe de căldură. De asemenea, statele membre ar trebui să mobilizeze instalarea de echipamente solare pe toate clădirile publice care sunt adecvate pentru acestea, de la clădiri administrative şi până la şcoli”, se precizează în documentul care ar urma să fie publicat miercuri de Comisia Europeană.

Multe din propunerile executivului comunitar vor avea nevoie de aprobarea guvernelor naţionale şi a Parlamentului European.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău