Cele mai mari vase de croazieră din lume. Vacanțe de lux pe mare (FOTO)

Cred că visul oricăruia dintre noi este să urce măcar o dată la bordul unuia dintre cele mai mari vase de croazieră din lume. Și cu speranța asta în suflet,…

Cred că visul oricăruia dintre noi este să urce măcar o dată la bordul unuia dintre cele mai mari vase de croazieră din lume. Și cu speranța asta în suflet, am făcut un top cu 5 dintre cele mai mari vase de croazieră din lume:

  1. Symphony Of the Seas

Cea de-a 25-a navă din flota Royal Caribbean, Symphony of the Seas este în prezent cea mai mare navă de croazieră din lume. Nava de croazieră gigantică are o greutate de 228.081 de tone, măsoară 73 de metri în înălțime și are o lungime de 363 de metri. Symphony Of the Seas este destinația ideală de vacanță a oricărei familii, ce oferă o multitudine de experiențe. Cea mai mare navă de croazieră din lume a fost lansată la apă în aprilie 2018.

Cele mai mari vase de croazieră din lume. Vacanțe de lux pe mare (FOTO)

  1. Harmony of the Seas

Nava Harmony of the Seas, este în prezent a doua cea mai mare navă de croazieră din lume. Construită de STX France la șantierul său naval Saint-Nazaire, a treia navă din serie, Harmony of the Seas, a fost lansată la apă în mai 2016. Oferind o croazieră de șapte nopți pe Marea Mediterană de la Barcelona la Civitavecchia, nava și-a făcut călătoria inițială în iunie anul trecut. Cu un tonaj brut de 226.963 GT, Harmony of the Seas are o lungime de 362,12m și o rază maximă de 66m.

Dispunând de 2.747 de cabine cu balcoane virtuale, această navă este capabilă să găzduiască 5.479 de oaspeți în camere duble.

Asemenea celorlalte dintre cele mai mari vase de croazieră din lume, Harmony of the Seas oferă toate caracteristicile exclusive ale Royal Caribbean, inclusiv Central Park, Vitality at Sea, Spa and Fitness Center, Boardwalk, Royal Promenade and Entertainment Place, printre altele.

Cele mai mari vase de croazieră din lume. Vacanțe de lux pe mare (FOTO)

  1. Allure of the Seas

O altă navă de croazieră de 362 m lungime, din clasa Oasis, Allure of the Seas, se află pe locul al treilea în top. Construit la șantierele navale STX Europe din Turku, Finlanda, Allure of the Seas este al doilea vas de croazieră Royal Caribbean din seria Oasis. Înainte de sosirea Harmony of the Seas, aceasta era cea mai mare navă de pasageri în serviciu. Nava are un tonaj brut de 225.282 GT, înălțime de 72m și o rază maximă de 60.5m.

Lansată la apă în octombrie 2010, Allure of the Seas are capacitatea de a găzdui 5.400 de pasageri. Caracteristicile luxoasei nave de croazieră includ o sală de dans cu două etaje, un teatru cu 1.380 de locuri, un patinoar, un club de concierge și un spa, precum și facilități de fitness, printre altele. Nava are, de asemenea, 25 de opțiuni de luat masa, care includ prima cafenea Starbucks pe mare.

Un centru de fitness ultramodern care oferă cursuri precum yoga și tai chi și o serie de jacuzzi, inclusiv cele cu vedere la ocean, îmbogățesc experiența de vacanță pe Allure of the Seas.

Cele mai mari vase de croazieră din lume. Vacanțe de lux pe mare (FOTO)

  1. Oasis of the Seas

Prima din navele de croazieră din clasa Oasis din Royal Caribbean, Oasis of the Seas, a fost cea mai mare navă de croazieră când a intrat în serviciu în 2009. Comandată în februarie 2006, nava a fost lansată de la șantierul naval Turku al STX Europe în 2008, marcând intrarea de noi nave de clasă în flota Royal Caribbean International.

Oasis of the Seas măsoară 361,6m lungime totală, 72m înălțime deasupra liniei de apă și 22,55m adâncime, în timp ce are o greutate de 225.282 tone.

Cu 16 punți de pasageri, nava are capacitatea de a găzdui 5.400 de pasageri la o cuplare dublă și poate deservi maximum 6.296 de pasageri. Pentru oaspeții săi, Oasis of the Seas va oferi opțiuni de la apartamente loft cu două etaje, la apartamente de lux cu balcoane.

Introducând numeroase facilități pentru prima dată în industrie, Oasis of the Seas are un teatru Aqua în aer liber și un coridor în aer liber, care este sculptat de-a lungul navei și al parcului central plin de restaurante.

În plus, solarul acoperit cu sticlă, cu piscină, simulatoare de surf, tiroliană și pereți de alpinism sunt celelalte opțiuni de divertisment disponibile pe nava de croazieră, în timp ce listele de facilități sportive includ cinci piscine, terenuri de volei și baschet.

Cele mai mari vase de croazieră din lume. Vacanțe de lux pe mare (FOTO)

  1. AIDA Nova

AIDAnova by AIDA Cruises este prima navă de croazieră din lume care poate fi alimentată pe mare și în port cu gaz natural lichefiat (GNL). AIDAnova are peste 2.600 de cabine de pasageri, cu un tonaj brut de aproximativ 183.900 GT, o lungime de 337 metri și o lățime de 42 metri. AIDAnova este prima navă din așa-numita clasă Helios pe care MEYER WERFT o construiește pentru linia de croazieră AIDA CRUISES.

După AIDAnova, Carnival Corporation mai are la comandă încă 10 nave de croazieră „verzi” de nouă generație, care vor fi alimentate cu GNL în port și pe mare, cu date de livrare preconizate între 2019 și 2025.

Cele mai mari vase de croazieră din lume. Vacanțe de lux pe mare (FOTO)

Sursa: Life.ro

Alte stiri

Joburi de viitor: (17) Eticist al robotului

Eticienii sunt experți în etică. Atunci când o nouă tehnologie sau scenariu implică metode și aplicații emergente și controversate în care există implicații etice sau morale, unui eticist i se solicită frecvent să ofere contribuții.

Joburi de viitor: (16) Programator de computer cuantic

Calculatoarele cuantice utilizează stări cuantice atomice în dispozitive cu temperatură foarte scăzută, folosind mai multe raze laser, cu interacțiuni la nivelul atomilor individuali.

Lipsă de fructe și legume în supermarketurile britanice. Efectele ieșirii din EU

După ce a fost semnat acordul Brexit, mai multe schimbări au intrat în vigoare, printre care și modificări vamale. La apropae două săptămâni după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, efectele sunt vizibile în supermarketurilr britanice. De asemenea, șoferii de camioane din UE sunt obligați să aștepte și zile întregi pentru a avea toate actele în regulă.

De ce cresc prețurile la produsele petroliere? Răspuns de la Veaceslav Ioniță

Mai multe companii au anunțat majorarea prețurilor la produsele petroliere. Benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 17,10 lei, motorina –14,45 lei, iar prețul mediu al gazului lichefiat constituie 10,10 lei.

Ultimele ȘTIRI

Joburi de viitor: (17) Eticist al robotului

Eticienii sunt experți în etică. Atunci când o nouă tehnologie sau scenariu implică metode și aplicații emergente și controversate în care există i...

Joburi de viitor: (16) Programator de computer cuantic

Calculatoarele cuantice utilizează stări cuantice atomice în dispozitive cu temperatură foarte scăzută, folosind mai multe raze laser, cu interacți...

Lipsă de fructe și legume în supermarketurile britanice. Efectele ieșirii din EU

După ce a fost semnat acordul Brexit, mai multe schimbări au intrat în vigoare, printre care și modificări vamale. La apropae două săptămâni după i...

De ce cresc prețurile la produsele petroliere? Răspuns de la Veaceslav Ioniță

Mai multe companii au anunțat majorarea prețurilor la produsele petroliere. Benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 17,10 lei, motorina –14,45 ...

Carburanții, mai scumpi. Benzina A 95 și-a majorat prețul cu peste 1,5 lei

Prețul carburanților este în creștere. Unele stații de alimentare au afișat astăzi noapte prețuri mai mari la motorină, benzină și gaz lichefiat.

Vezi toate știrile