Bani.md

Cele mai populare branduri de pe mesele moldovenilor. Care sunt preferatele tale? (GRAFIC)

Cele mai populare branduri de pe mesele moldovenilor. Care sunt preferatele tale? (GRAFIC)
Foto: agora.md

Mesele la care ne invităm musafirii reprezintă, de fapt, o expoziție brandurilor cărora le acordăm cel mai mare credit de încredere. Magenta Consulting a realizat un studiu privind cele mai populare branduri de pe mesele moldovenilor.

Iată ce le-a ieșit:

Băuturi (non)alcoolice

Din categoria „tăriilor” ies învingătoare vinul Cricova și cognacurile Kvint și Călărași (cu doar un procent dferență). Cricova este în mare parte preferată de către moldovenii ce locuiesc la oraș și, mai ales, în zona de centru a țării. Kvint este mai popular printre locuitorii zonei de sud a țării, pe când Călărași – printre cei din centru.

În lista băuturilor non-alcoolice, preferatele sunt sucurile marca Orhei-Vit, apa Gura Căinarului, OM și băutura răcoritoare Letto. Sucul Orhei-Vit se bucură de popularitate în special în cazul studenților și elevilor, locuitorilor zonei de centru a Republicii Moldova și celor ce au un venit lunar cuprins între 10 și 15 mii lei.

Gura Căinaruluieste aleasă de către moldovenii trecuți de 40 de ani, cei din mediul rural și cei ce au un venit până la 5 mii de lei lunar. Asta în timp ce apa potabilă OM reprezintă preponderent alegerea unui public exact opus celui ce cumpără apa Gura Căinarului – tineri care încă nu au împlinit mai mult de 30 de ani, locuitori ai mediului urban și cei ce au un venit lunar cuprins între 5 și 15 mii de lei.

Lactate

Lactatele de la Alba sunt cele mai recomandate de către moldoveni, mai ales de cei din zona de sud a Republicii Moldova și cei ce au un venit de peste 15 mii de lei lunar. Pe al doilea loc în clasamentul preferințelor moldovenilor pentru cele mai bune produse, se află produsele de la brandul JLC. Acest brand este mai popular la oraș, în regiunile centrale ale țării și printre cei ce au un salariu lunar între 5 și 15 mii de lei.

Top mărci recomandate de moldoveni, %

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting pe un eșantion probabilistic stratificat multistadial de 1129 de respondenți, cu o marjă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost colectate în perioada 22 septembrie – 8 octombrie, 2015. Datele au fost adunate din chestionarele ce au fost colectate prin intermediul interviurilor față în față.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000