Chiar și pe timp de pandemie, UE a rămas principalul partener economic al Moldovei. GRAFICUL EXPORTURILOR

În ianuarie-august 2020 exporturile de mărfuri au însumat 1,5 miliarde dolari SUA, volum inferior celui realizat în perioada corespunzătoare din anul 2019 cu 13,6%, potrivit Biroului Național de Statistică.

În ianuarie-august 2020 exporturile de mărfuri au însumat 1,5 miliarde dolari SUA, volum inferior celui realizat în perioada corespunzătoare din anul 2019 cu 13,6%, potrivit Biroului Național de Statistică.

Exporturile de mărfuri destinate țărilor Uniunii Europene în ianuarie-august 2020 au totalizat 1 miliard dolari SUA (cu 11,3% mai puțin, față de ianuarie-august 2019), deținând o cotă de 65,3% în total exporturi (63,7% - în ianuarie-august 2019).

Chiar și pe timp de pandemie, UE a rămas principalul partener economic al Moldovei. GRAFICUL EXPORTURILOR

În aceeași perioadă, țările CSI au fost prezente în exporturile Moldovei cu o pondere de 16,0% (în ianuarie-august 2019 – 14,6%), ce corespunde unei valori de 247 de milioane de dolari SUA. Exporturile de mărfuri către aceste țări s-au micșorat cu 5,6%, comparativ cu ianuarie-august 2019.

În ianuarie-august 2020 importurile de mărfuri au constituit 3,3 miliarde dolari SUA, volum inferior celui realizat în perioada similară din anul 2019 cu 11,9%.

Importurile de mărfuri din țările Uniunii Europene în ianuarie-august 2020 s-au cifrat la 1,5 miliarde dolari SUA (cu 17,7% mai puțin, față de ianuarie-august 2019), deținând o pondere de 45,8% în total importuri (49,0% - în ianuarie-august 2019).

Importurile de mărfuri provenite din țările CSI au avut o valoare de 842,9 milioane dolari SUA (cu 8,2% mai puțin, decât în ianuarie-august 2019), care echivalează cu o cotă de 25,3% în total importuri (24,4% - în ianuarie-august 2019).

 

 

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile