Bani.md

Chicu: Pacienții cu forme ușoare de îmbolnăvire vor fi vindecați de acasă

Chicu: Pacienții cu forme ușoare de îmbolnăvire vor fi vindecați de acasă

Pacienții cu forme ușoare de îmbolnăvire cu COVID-19 ar putea să rămână se se trateze la domiciliu. Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul, Ion Chicu, care a spus că astfel de metode sunt utilizate pe larg în unele state europene.

Astfel, dacă în curând capacitățile spitalelor vor fi limitate, pacienții cu evoluție ușoară a bolii nu vor mai fi internați și ținuți în spitalele din țară, dar li se va acorda tratament, pe care îl vor urma de la domiciliu.

„Am decis revederea internării în spitale a pacienților cu coronavirus. Cunoașteți că în Europa nu se internează persoanele cu forme ușoare. De aceea o să purcedem și noi la această metodă. Clar că sunt mai multe criterii de apreciere, nu doar forma ușoară. De exemplu, bolile cronice sunt factori de risc, chiar dacă e o formă ușoară, persoanele vor fi internate. Dacă la domiciliu omul nu are condiții de autoizolare, tot va sta în spital. În rest, persoanele cu forme ușoare vor sta la domiciliu”, a spus Chicu, după ședința de lucru tradițională din fiecare zi de luni cu președintele țării și speakerul.

Șeful Cabinetului de miniștri a precizat că la această metodă se va recurge în cazul „completării totalmente a instituțiilor medicale”, în condițiile în care numărul persoanelor testate pozitiv la COVID 19 este în creștere.

Menționăm că, în țară activează mai multe spitale, care tratează pacienții de COVID 19. În municipiul Chișinău sunt activate Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, Spitalul Ministerului Sănătății și  Spitalul Cancelariei de Stat

De asemenea, în Capitală a fost amenajat „un spital de câmp”, unde va fi un Centru de triere a pagienților bolnavi de coronavirus. Acesta a fost amenajat la Moldexpo. Mai nou, autoritățile au decis să mai amenajeze un astfel de spital. Este vorba de Sanatoriul „Constructorul”.

În teritoriu, au fost activate spitalele din municipiile Bălți, Cahul, Soroca și Hâncești, precum și cele din orașul Anenii Noi și Criuleni.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000