Bani.md

Chirtoacă învinuiește unii consilieri de retragerea Dedeman din R. Moldova: „Vă bateți joc inclusiv de Kaufland”

Chirtoacă învinuiește unii consilieri de retragerea Dedeman din R. Moldova: „Vă bateți joc inclusiv de Kaufland” foto: adevarulfinanciar.ro

Primarul suspendat al Municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă susține că retragerea proiectului Dedeman din Republica Moldova este rezultatul unor acțiuni de „apărare a intereselor monopoliștilor locali”, care nu vor creșterea diversității de produse și scăderea prețurilor. Acesta a dat de înțeles că socialiștii, comuniștii, popular europenii și cei din Partidul Nostru ar fi „alungat” investitorul.

„Felicitări" PSRM, PCRM, PPEM si PN! Ați reușit să alungați un investitor.

Proiectul de decizie pregătit de Primărie și transmis vouă de aproape 1 an, din decembrie 2016. De câte ori ați refuzat să examinați în comisii și să votați PUZ-ul (planul urbanistic zonal) în Consiliul Municipal Chișinău pentru Dedeman ca să poată proiecta și începe investiția și construcția?

Am vorbit de câteva ori la telefon astă primăvară cu avocatul companiei, urma și să ne vedem, dar a venit reținerea... Acum iată și "rezultatul"! Cine răspunde?

La fel vă bateți joc de mulți alții, inclusiv de cei de la Kaufland, sper să reziste.

În realitate cred că aceste grupări politice apară interesele monopoliștilor locali și nu vor ca prin aceste investiții să crească diversitatea produselor și să scadă prețurile pentru cumpărători”, a menționat Chirtoacă. 

Bani.md amintește că Dedeman a luat decizia de a-și retrage definitiv proiectul de 20 de milioane de euro, pe care intenționa să-l lanseze în Republica Moldova. Compania a enunțat motive legate de bariere administrative, birocrație excesivă și lipsa unei certitudini în privința deciziei autorităților locale.

Dedeman își retrage proiectul de 20 de milioane de euro din Republica Moldova, din cauza birocrației

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000