Cifra de afaceri din industria chirurgiei plastice în 2017. În următorii ani, suma s-ar putea dubla

Căutarea unui corp tânăr și perfect a alimentat o creștere de 8% a industriei de chirurgie plastică la nivel mondial, până la 8,6 miliarde de euro în 2017, a anunțat joi organizația profesională IMCAS, transmite AFP, citată de Agerpres.

Căutarea unui corp tânăr și perfect a alimentat o creștere de 8% a industriei de chirurgie plastică la nivel mondial, până la 8,6 miliarde de euro în 2017, a anunțat joi organizația profesională IMCAS, transmite AFP, citată de Agerpres.

Cifrele publicate cu ocazia Congresului mondial al profesiei, organizat la Paris, arată „o dinamică susținută pentru acest sector într-un context economic dificil pentru mai multe regiuni", subliniază IMCAS.

Cifra comunicată de IMACS include atât vânzările de echipamente și produse utilizate pentru a modifica aspectul corporal, precum lasere pentru epilare definitivă de exemplu, cât și produsele farmaceutice, toxinele (printre care faimosul botox) și implanturile mamare.

Conform prognozelor, cifra de afaceri ar urma să ajung la 9,3 miliarde de euro în 2018, pentru a se dubla între 2019 și 2021.

Însă aceste cifre sunt mai mici comparativ cu sumele cheltuite de pacienți, ceea ce ilustrează marjele frumoase de profit pentru chirurgi plasticieni. Asociația profesională a chirurgilor plasticieni din SUA (ASAPS) estima anterior că numai americanii au cheltuit în 2016 aproximativ 15 miliarde de dolari pentru chirurgie estetică, în creștere cu 11% comparativ cu 2015.

Președintele ASAPS, Daniel Mills, aprecia atunci că aceste cifre se datorează atât creșterii economice cât și dorinței baby-boomers și copiilor lor de a rămâne competitivi pe o piață a muncii întinerită.

„Cererea de chirurgie estetică este mai puternică decât niciodată", a apreciat președintele Societății internaționale de chirurgie plastică, ISAPS, Renato Saltz.

Ultimele cifre disponibile, pentru anul 2016, susțin că au fost efectuate 23,6 milioane de intervenții chirugicale plastice la nivel mondial, cu 9% mai multe decât în anul precedent. Din numărul total, aproximativ 10,4 milioane au necesitat o tăietură de bisturiu, restul constând în injecții și tratamente noninvazive.

Cinci țări (SUA, Brazilia, Japonia Italia și Mexic) concentrează peste 41% din intervenții.

Potrivit ISAPS, cea mai frecventă intervenție chirugicală este augmentarea mamară (15,8%), urmată de lipsocuție (14%), modificarea ploapelor (12,9%) și a nasului (7,6%).

IMACS subliniază că Asia este continentul unde industria de chirurgie plastică crește cel mai mult, astfel că în 2018 ar urma să devină o piață mai mare decât Europa. 

Alte stiri

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane civile. Cu o declarație în acest sens a venit astăzi Ministerul Apărării al Azerbaidjanului.

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile