Cinci restaurante din Chișinău unde să sărbătorești Ziua Îndrăgostiților

11 Feb. 2023, 05:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Feb. 2023, 05:38 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Ziua Îndrăgostiților este o ocazie minunată pentru a savura împreună cu persoană iubită o cină romantică într-o atmosferă specială. În continuare Bani.md am pregătit o listă de restaurante pentru a sărbători dragostea.

1. Fusion Restaurant Jeraffe

Majoritatea vizitatorilor au oferit calificativul de „Excelent” după ce au gustat preparatele restaurantului. Meniul este unul cu specific japonez, european și fusion.

Pentru 14 februarie restaurantul a pregătit și reduceri pentru îndrăgostiți, pregătind un meniu special la prețul de 1100 lei.

 • Adresă: strada Ismail 84;
 • Program: 12:00-23:00;
 • Telefon: 022 500 757.

2. DIVUS Restaurant

Restaurantul Divus a reușit să se remarce prin identitate culinară și enologică puternică. Restaurantul Divus este specializat în bucătărie europeană, cu accent pe steak-uri și bucate din carne. Atmosfera plăcută face restaurantul DIVUS un loc perfect pentru o cină romantică de Ziua Îndrăgostiților.

 • Adresă: Str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, 17A, Chisinau, Moldova;
 • Program: 12:00 – 23:00;
 • Telefon: 0780 59 595.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

3. Pegas Restaurant & Terrace

În meniul Pegas vei vei găsi preparate cu specific european și internațional. De asemenea, și cei cu preferințe vegane sau  vegetariene vor găsi cum să-și potolească foamea.

 • Adresă: Albișoara 20/1;
 • Program:08:00-23:45;
 • Telefon: +373 788 00 600.

4. LuGallery

LuGallery se află chiar în centru Capitalei, pe strada pietonală din Chișinău, care este considerat cel mai romantic loc din oraș De Ziua Îndrăgosților puteți savura o cină romantică și o plimbarea la lumina felinarelor de pe strada pietonală.

 • Adresa: Eugen Doga 2;
 • Program: 12:00 – 23:00;
 • Telefon: 0 69 555043.

5. Zaxi Fun & Finest

Ce poate fi mai romantic decât o cină într-o astmosferă plăcută cu priveliște asupra orașului. O astfel de experiență poate fi cea mai potrivită pentru a sărbători dragostea dintre voi. Restaurantul Zaxi oferă bucate din bunătăria asiatică, japoneză și contemporană. Nu uita să faci rezervare din timp, s-ar putea să nu mai găsești mese libere.

 • Adresa: Radisson Blu Leogrand Hotel, 77 Mitropolit Varlaam 8th Floor, Chisinau 2012 Moldova;
 • Program: 18:00-02:00;
 • Telefon: 078 201 210.

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău