Cine sunt câștigătorii primului hackathon în vizualizarea datelor statistice (INFOGRAFIC)

Echipele ”Codex” și Geograph sunt câstigătorii primului hackathon în vizualizarea datelor statistice din Moldova - DATAVIZ Hackathon. Evenimentul a fost organizat de Proiectului UE ”Îmbunătățirea Statisticii Regionale în Republica Moldova” în parteneriat cu Biroul Național de Statistică (BNS).

Echipele ”Codex” și Geograph sunt câstigătorii primului hackathon în vizualizarea datelor statistice din Moldova - DATAVIZ Hackathon. Evenimentul a fost organizat de  Proiectului UE ”Îmbunătățirea Statisticii Regionale în Republica Moldova” în parteneriat cu Biroul Național de Statistică (BNS).

La eveniment au participat circa 30 de tineri din diverse domenii: studenți la economie, sociologie, statistică, programatori, ONG-iști, jurnaliști, designeri grafici, academicieni, activiști, pentru că noi credem că statistica poate fi valorificată prin colaborarea profesioniștilor din mai multe domenii.

Cele 9 echipe formate din 2-4 persoane, au elaborat timp de 6 ore instrumente de prezentare a datelor statistice: aplicații web, infografice, tabele grafice, hărți, imagini etc. Învingătorii au luat premii în valoare de 200 de euro. Membrii echipei ”GeoGraph” sunt angajați ai Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului  Întreprinderilor Mici și Mijloci, cei din echipa ”Codex” sunt elevi la Liceul Teoretic. O. Ghibu din Chișinău.

Participanții au elaborat instrumente de prezentare a datelor statistice: grafice, hărți, imagini etc. Cei mai ingenioși au fost doi elevi: Daniela-Andreea Moraru și Alexandru Iorgov, care au format echipa câștigătoare „CODEX”. Viitorii specialiști în vizualizarea datelor au prezentat un  infografic axat pe date statistice oferite de BNS. Aceștia, utilizând softuri arhicunoscute, au reușit să creeze ceva deosebit. Premiul obținut de cei doi elevi a fost în sumă de 400 de euro.

De ingeniozitate și profesionalism a dat dovadă și echipa GeoGraph, care a utilizat hărți interactive pentru o aplicație web. Cei 3 membri ai echipei Geograph au fost premiați cu 300 de euro. Premiile au fost oferite de către un consorțiu de companii ce implementează proiectul, și anume:  GFA (Germania), DevStat (Spania), AAM (Ungaria) și Statistica din Slovacia

Ideea de organizare și desfășurare a Hackathonului a fost privită pozitiv de BNS. Directoarea generală adjunctă, Ala Negruța a susținut: „Asemenea evenimente, generatoare de idei, sunt binevenite deoarece aduc viziuni noi, care ulterior pot fi preluate și multiplicate. Comunicarea statisticilor într-un format mai prietenos utilizatorilor este o prioritate pentru BNS, iar infograficele sunt o metodă modernă care poate ușura înțelegerea datelor și eventual utilizarea lor”.

Proiectul „Îmbunătățirea Statisticii Regionale în Republica Moldova” (STATREG) au fost implementat în parteneriat cu Biroul Național de Statistică din Moldova pe parcursul a doi ani (noiembrie 2014- martie 2017 cu un buget total de 2 mln de euro.

Ceea ce a prezentat echipa GeoGreph:

 

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile